Trepanasyon

Trepanasyon kafatasında delik açma işlemi olarak bilinen eski bir ameliyat yöntemidir. Neolitik dönemden beridir de insanların uyguladığı bir yöntemdir. Uzmanlar, bu tedavinin neden kullanıldığı konusunda sadece tahmin yürütmekteler. Teoriye göre, bir çeşit kabile ayini ya da bedensel ve zihinsel hastalığı olanlara hükmettiğine inanılan kötü ruhları serbest bırakma yöntemi olak görülüyor. Bir diğer görüş ise, daha çok epilepsi, baş ağrısı, apse ve kan pıhtılaşmasını tedavi için kullanılan geleneksel bir ameliyat olduğu yönünde. 

Lobotomi

Bu işlem, beynin prefrontal lobu üzerindeki bağlantıların kesilmesi şeklinde yapılırmış. Özellikle ağır psikotik hastalığı olan kimselerde uygulanıyormuş. İşlemin yapılacağı sırada hastalar uyuşturulmadan yapay nöbet halinde tedavi ediliyormuş...

Basur tedavisi

Bu alet sıkıca kavrayıp, kanamayı sınırlandırmak ve eskisi gibi olmaması için dışarı çıkan basuru eziyor. Ayrıca uzman bu tedaviden yeterli sonuç almaz ise direkt kesebilir veya ateşte kızgın hale getirilmiş demir ile yakabilirdi.

Diş çekimi

Bu alet ile diş tedavisi uygulanmaktaydı. Çürümüş olan dişe vida saplanıp yerinden acı verici bir şekilde çekilirdi.

Editör: TE Bilişim