Orta Doğu ve yakın politik tarih üzerine yaptığı çalışmalar, yayınladığı tarihi öneme sahip kitaplarla, Türkiye’nin en önemli araştırmacı yazarlarından biri olan alanında otorite olarak kabul edilen, araştırmacı-yazar Hakkı Öznur’dan başucu niteliğinde bir çalışma daha: “Orta Doğu’nun Cahşları”.

Ömrünü, aziz Türk milletine ve Ülkücü harekete vakfetmiş, yazmış olduğu tarihi öneme sahip dev eserlerle, Türk fikir, kültür ve siyasi hayatına büyük hizmetlerde bulunan, tarihe notlar düşen, yakın politik tarihe ışık tutan, aydınlatan, siyasi tarih araştırmalarının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Hakkı Öznur’un 20 yıllık bir çalışmasının ürünü 2 ciltlik kitap tam 2082 sayfa.

Cahş: “Hain” ! Orta Doğu’daki Kürtçü grupların birbirleri için kullandığı bu tabir, bölgenin tarihini de özetliyor.

1907’de Barzani ailesinin lideri Abdüsselam ile başlayan, Mustafa Barzani ve oğulları İdris ve Mesud Barzani’yle günümüze kadar devam eden bir ihanet süreci.

Barzanilerin küresel güçlerle, yabancı istihbarat servisleriyle ilişkilerine de geniş yer ayıran kitap, kısaca 1907’den günümüze Orta Doğu’da ikinci bir İsrail kurmak için her türlü faaliyetler yürüten kirli ve karanlık oyunların içinde yer alan stratejik maşalar Barzani ailesinin karanlık ilişkilerini, ihanetlerini anlatan başucu dev bir eser…

“Orta Doğu’nun Cahşları”, Barzaniler üzerine adeta bir “arkeoloji çalışması” niteliğini taşıyor.

“Orta Doğu’nun Cahşları”, terör rejimi İsrail’in maşası, “Pro İsrail Barzanileri” anlatıyor. Birinci Cilt, “Pro İsrail Barzaniler” ismini taşıyor. 1046 sayfadır. İkinci cilt ise “Türkiye’de Barzanici Hareket, İnfazlar, I-KDP-PKK Çatışmaları” ismini taşıyor. İkinci cilt ise 1036 sayfadır.

İki ciltlik kitabın 1.cildi “Pro İsrail Barzanileri” anlatıyor:

1907’den 2018 tarihine kadar Barzanilerin bütün tarihsel süreçleri, ilişkilerini, çatışmaları güç ve iktidar mücadeleleri, emperyalizm ile olan kirli ilişkiler ağı bütün dönemleriyle, safhalarıyla en geniş bir şekilde anlatılmaktadır.

2003 yılında yayınlanan “Cahşların Savaşı” kitabının devamı olan “Orta Doğu’nun Cahşları” adlı iki ciltlik kitapta; Barzaniler, Barzani ailesi, Barzani hareketi ( I-KDP) bütün yönleriyle, ilişkileriyle, etkileriyle, tarihsel süreçleriyle, siyasi pozisyonlarıyla, derin ilişkiler ağıyla ve özellikle “Kürtler” üzerindeki etkileri ve karşıtlıklarıyla, Orta Doğu’daki işbirlikçi “cahş” konumlarıyla, ilk defa bu alanda yayınlanan tek kitap ve tek çalışmadır. Ülkemizde ve dünyada Barzaniler ve Barzani hareketi üzerine böylesine kapsamlı, detaylı, bilgi ve belgelerle dolu bir çalışma, kitap yoktur. Barzani ve Barzaniler üzerine yazılan birkaç kitap vardır. Onlar da belli bir konu üzerinde yazılmış eserlerdir.

“Orta Doğu’nun Cahşları”, Barzanilerin kökenleri ve siyasi tarihi ile beraber bir nevi, Orta Doğu tarihi de diyebiliriz. Barzanilerin ortaya çıkışları, emelleri Orta Doğu’daki üstlenmiş oldukları tarihsel işbirlikçi rolleri, küresel emperyalist güçlerle olan irtibatları, ilişkileri, bağlantıları 1907 yılından 2019 başına kadar bütün dönemleriyle, safhalarıyla, olaylarla ve belgelerle çok geniş bir şekilde detaylarına kadar anlatılmaktadır.

“Pro İsrail Barzaniler” üzerine yapılan ideolojik tarihi arkeoloji çalışması denebilir. Tarihi, teorik, ideolojik ve 111 bir yıllık zaman dilimini kapsayan araştırma ve incelemedir.

Kitap, sapkın ve işbirlikçi bir aile olan Barzanileri ve arkasındaki küresel emperyalist güçleri, “Pro İsrail Barzanilerin” hamisi, terörist İsrail’in de Orta Doğu’daki emellerini, kirli ve karanlık oyunlarını anlatmaktadır.

“Orta Doğu’nun Cahşları”nda terör rejimi İsrail’in 58 yıldır bölgemizde en çok Barzani ailesine, Barzani hareketine verdiği destek, tarihi boyutuyla tek tek anlatılmaktadır.

Yine Yahudi lobilerinin ve Neoconların Barzani ailesi ile ilişkileri ve Barzani hareketine verdikleri küresel destek, olaylarla belgelerle anlatılmaktadır.
“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı eserde Barzani ailesinin bu anlamda, coğrafyamızdaki en büyük cahşlar (hain ve işbirlikçi olduğu) bütün yönleriyle anlatılmaktadır.

TÜM BİLGİLER KAYNAKLARIYLA ANLATILMAKTADIR

İsrail muhibi Barzanilerin; Orta Doğu’da İsrail misyonerleri gibi davrandıkları ve çalışmalar yürüttükleri, Barzani ailesinin karanlık geçmişi, sapkınlıkları, kirli ve derin ilişki ağları bütün yönleriyle belgelerle anlatılmaktadır.

Barzani isyanları, Barzaniler üzerindeki küresel siyasetler, Irak hükümetleriyle olan savaşlar, mücadeleler, anlaşmalar, görüşmeler, yenilgiler, dönemler itibarıyla tarihi ve siyasi olarak en geniş bir şekilde anlatılmaktadır.

Özellikle 1961’den itibaren İsrail ile Barzani ailesi arasında başlayan ve 58 yıldır devam eden kirli, karanlık, çok yönlü ilişkiler ve bu ilişkilerde yer alan Kamuran Bedirhan, İsmet Şerif Vanlı ve Barzani ailesinin fertleri tarih süreçleriyle anlatılmaktadır.

Mustafa Barzani’nin Kamuran Bedirhan ve İbrahim Ahmed ile Avrupa ve İran üzerinden başlattığı İsrail ile olan görüşmeler, Barzanilerin ve İsrailli yetkililerin

(Mossad her sahasında) karşılıklı ziyaretleri, İsrail’in Barzani hareketine peşmergelere verdiği silah, para ve lojistik destek, eğitimler, dünden bugüne olaylarla, belgelerle ortaya konmaktadır.

Mustafa Barzani başta olmak üzere oğulları Mesud ve İdris’in ve Barzani ailesi fertlerinin İsrail ziyaretleri İsrail sevgileri geniş bir şekilde anlatılmaktadır.

İsrail’in “en büyük müttefikimiz, dostumuz” dediği Barzani ailesine olan bakışları, destekleri ve İsrailli yetkililerin ve Pro İsrail Barzanilerin ütopyası olan “vaat edilmiş topraklar”, “vaat edilmiş Kürdistan”, “İkinci İsrail” denilen Barzanistan’a verdikleri her türlü destek, soğuk savaş döneminden günümüze her yönüyle olaylarla anlatılmaktadır.

Yine İsrail’in, Irak’ın kuzeyinde kendilerine “Kürt Yahudileri” diyen İsrail yanlısı çevrelere verdiği destek ve kendilerini Kürt Yahudi’si olarak gören gösteren çevrenin Barzani ailesine verdiği destek, 25 Eylül 2017 korsan referandumda, Barzanilere destek amacıyla İsrail bayrakları açarak yaptıkları gösteriler, kutlamalar, yine geniş bir şekilde yer almaktadır.

“Yahudi Kürt Derneği” ve çıkarttıkları dergileri ve Yahudi Kürtlerin Irak’ın kuzeyindeki faaliyetleri İsrail’in kirli adamı Davud Bağıstani’nin Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü kirli ve karanlık faaliyetler, Erbil-Tel Aviv hattı geniş bir şekilde anlatılmaktadır.

Pro İsrail Barzanilerin 1. Körfez Savaşı (1990-1991) ardından karanlık güç “Çekiç Güç” desteğiyle Irak’ın kuzeyinde kazandıkları konum, güç ve oluşturdukları yeni yönetim, 20 Mart 2003 tarihinde başlayan 2. Körfez Savaşı ve Irak’ın işgali, BAAS rejiminin yıkılması ardından devam eden süreçte ABD ve koalisyon güçlerinin himayesinde, desteğiyle Saddam sonrası Irak’ta edindikleri yeni mevziler, yeni kazanımlar, bütün safahatıyla anlatılmaktadır.

NEOCONLAR PLANLADI, PENTAGON UYGULADI, PEŞMERGELER KILAVUZLUK YAPTI.

4 Temmuz 2003 tarihinde yapılan Süleymaniye baskını (Çuval Olayı) ve bu olaydaki aktörler kılavuzluk yapan peşmergeler, kutlamalar yapan ABD işbirlikçisi KYB ve KDP’liler, Türk ordusuna yapılan psikolojik harekât bütün yönleriyle anlatılmaktadır.

Modern Kürt Lawrenceleri, Barzani ailesinin dostları Peter Galbraith, Brett Mcgurk, David Phillips, Henri Barkey vb. Irak’ın kuzeyinde yürüttükleri kirli ve karanlık faaliyetler, karanlık konsey Atlantik Konseyi de anlatılmaktadır.

Her biri İsrail muhibbi ve çoğu Yahudi olan Neoconların Barzani ailesine ve hareketine verdikleri küresel destek de açıkça ortaya konmaktadır.

1991’den beri Barzani ailesinin ve Celal Talabani’nin danışmanlığını yapan Peter Galbraith’in bölgedeki faaliyetleri ve Kerkük’ü Barzani bölgesine geçirmek için yapmış olduğu kirli ve karanlık temaslar.

Mesud Barzani’nin “Kerkük” oyunu ve 25 Eylül 2017 tarihinde yapılan korsan referandumun öncesi ve sonrası ve Türkiye ile gerilen ilişkiler, her safhasıyla anlatılmaktadır.

AKP-Barzani ilişkileri de en geniş bir şekilde yer almaktadır. AKP kongresinde konuşturulan Mesud Barzani’nin çözüm süreci denilen ihanet sürecindeki rolü ve özellikle 2011-2018 arasında AKP iktidarı ile girdiği kirli ve karanlık ilişkiler, pazarlıklar, detaylarıyla anlatılmaktadır.

Mesud Barzani’nin 30 Eylül 2012 günü, AKP 4. Olağan Kongresi’nde konuşturulması, alkışlanması, Barzani ve Barzani ailesi ile olan kirli, gizli ve karanlık ilişkiler, çok yönlü pazarlıklar, en geniş şekliyle anlatılmsaktadır.

AKP Genel Başkanı Erdoğan ile Mesud Barzani’nin 16 Kasım 2013 günü Diyarbakır’da yaptıkları “Kürdistan” açılımı”, Pro İsrail Mesud Barzani’ye AKP iktidarının gösterdiği ilgi ve Barzanilerin karanlık emelleri, en geniş bir şekilde, tarafların ağızlarından, belgelerle ortaya konmuştur.

1958’den günümüze Barzanilerin “Kerkük oyunları” ve Türkmenlere yaptıkları zulümler, baskılar, katliamlar ve en son Kerkük’te yapılan tarihi soykırım, Kayseri çarşısının yıkılması da anlatılmaktadır.

Yine bu kitapta Barzani ailesi ile Talabani ailesi arasında 54 yıldır devam eden ayrışmalar, çatışmalar, uzlaşmalar, tekrar başlayan gerilimler, bütün safahatıyla yer almaktadır.

Barzanilerin, “66 cahşları” dediği “cahş” olarak gördüğü Celal Talabani ile Talabanicilerin (KYB), “Kürtlerin baş belası ve Kürtlere en büyük kötülüğü yapan aile” dediği Barzanilerle, rant ve iktidar mücadeleleri, her iki grubun kendi açıklamalarından, yayınlarından, belgelerle ortaya konmaktadır.

Kitapta, küresel emperyalizmin ve Siyonizm’in uşağı Barzanilerin Türkiye’ye yönelik kirli ve karanlık çalışmaları, Türkiye’deki uzantıları olan Barzanici hareket ile ilişkileri, Barzanici parti, örgüt ve çevrelerde geniş bir şekilde anlatılmaktadır;

İKİNCİ CİLT’TE İSE “TÜRKİYE’DEKİ BARZANİCİ HAREKET” ANLATILMAKTADIR;

Barzanilerin Türkiye’deki Kürtçülerle ilişkisi ve etkisi, Barzanici T-KDP’nin kurulması çalışmaları, T-KDP lideri Faik Bucak’ın öldürülmesi ardından 1969-1971 arası T-KDP içindeki bölünmeler anlatılmaktadır.

Türkiye kökenli iki Kürt örgütün T-KDP, KDP-T’nin kendi aralarındaki iktidar mücadeleleri ve ardından Sait Elçi ve iki arkadaşının Dr. Şıvan tarafından infazları ve bu infazlar sonrası Barzanicilerin Dr. Şıvan olarak bilinen Dr. Sait Kırmızıtoprak ve arkadaşlarını infaz etmesi,

İki Sait olayı ve Türkiye’deki Kürtçülerin cinayetlere bakışı ve Barzanilerle ilgili düşünceleri,

1978 – 1980 arası T-KDP KUK ile PKK arasındaki çatışmalar,

Türkiye’deki Barzanici parti, örgüt ve çevreler,

Barzanicilerin, Barzani ailesi ile olan ilişkileri,

I-KDP ile PKK arasındaki ilişkiler ve kanlı çatışmalar,

I-KDP ile PKK arasındaki karşılıklı suçlamalar,

Irak’ın Kuzeyinde PKK tarafından yapılan infazlar ve Barzani ailesinin tavrı ve I-KDP’nin tavrı,

I-KDP ile PKK’nın Suriye kolu PYD arasında yaşanan polemikler, iktidar mücadeleleri ve çatışmalar,

I-KDP ile PKK arasında “Sincar” çatışmaları,

I-KDP ile PKK arasında kalan Yezidiler ve Yezidiler üzerinden oynanan Ezidi Kürtler algısı ve gerçekler,

Türkiye’ deki Kürtçü Partilerin ve çevrelerin Barzani ailesi ve I-KDP ile ilişkileri,

Barzani istihbarat örgütü Parastin ile ilişkili olan çevreler ve isimler,

Barzani Referandumu ve Türkiye’deki Barzanicilerin tavrı ve desteği,

Apoculuk’tan Barzaniciliğe, anti Barzanicilik’ten Pro Barzaniciliğe geçen Leyla Zana, Nizamettin Taş, Kemal Burkay, İbrahim Güçlü vb.

“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı iki ciltlik kitapta Barzani ailesi, Barzani hareketi ve onların Orta Doğu’daki bütün kirli ve karanlık oyunları, ilişkileri anlatılmaktadır.

“Orta Doğu’nun Cahşları” adlı 2 ciltlik kitap, Orta Doğu’da oynanan yüzyıllık büyük oyunu; ihanetleri ve büyük oyunda yer alan oyuncuları, kuklaları, Orta Doğu’nun cahşlarını, hainleri, işbirlikçileri anlatıyor.

Bu dev eserde, başucu kitapta, “Pro İsrail Barzaniler”in, Orta Doğu’da küresel emperyalizmin en büyük işbirlikçileri olduğu belgelerle, olaylarla, tarihi süreçleriyle ortaya konmuştur.

fikir ve siyaset adamı, araştırmacı-yazar Hakkı Öznur’un 2082 sayfalık tarihi öneme sahip, iki ciltlik dev eseri, özellikle İsrail muhibbi Barzani ailesinin kirli ve karanlık ilişkilerini bütün yönleriyle ortaya koymaktadır. “Orta Doğu’nun Cahşları” kitabı tarihe ışık tutuyor.

Devleti yönetenlerin, siyasilerin, dışişleri mensuplarının, akademisyenlerin, araştırmacıların ve Orta Doğu’yla ilgilenen herkesin mutlaka okuması gereken dev bir eser, kaynak bir eser.

Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı çizgimizdir. Irak ve Suriye’deki bölücü grupların ülkemizi hedef alan saldırıları ve arkalarındaki küresel güçler, aktörler; iki ciltlik bu dev eserde her yönüyle anlatılmaktadır. Mutlaka ama mutlaka okunmalı ve özellikle devleti yönetenler ders çıkarmalıdır. Milli meselelerde, dış politikada asla taviz verilmemeli, bölücülüğün ve bölücü hareketlerin üzerine kararlılıkla, devlet ciddiyetiyle gidilmeli ve kökleri kazınmalıdır.

“Orta Doğu’nun Cahşları” okunmalı ve okutulmalı.

Editör: TE Bilişim