Soyunu öğren e devlet soy ağacını yayınlamakla güzel bir adım attı. Türkler tarihte Dünyaya hükmeden pek çok imparatorluk, pek çok devlet ve pek çok beylik kurmuştur.

Bunun nedeni ise Türk milletinin bir çok boya ayrılmasıydı. Peki sen hangi Türk boyundansın ? Türklerde en büyük boylar şunlardır.

Oğuzlar / Karluklar / Kıpçaklar Türklerinin bilinen ilk hükümdarı Oğuz Kağandır.

Oğuz kağanın soyundan gelenlere Oğuz Türkleridir.Oğuzlar Bozoklar ve Üçoklar diye ikiye ayrılır Oğuz türkleri 24 Boydan meydana gelir. Anadolu Türkleri, Suriye Türkleri Irak Tükleri, Kuzey Azerbaycan ve Güney Azerbaycan Türkleri, Balkan Türkleri, Kıbrıs Türkleri, Kafkasya Türkler ve Kırım Türklerinin Bir kısmı Oğuz Boyuna Mensuptur. Kıpçak Kağan. Türklerin Oğuz kağanın evlatlığıdır

 Bir nevi manevi oğludur. Kıpçak Kağan Alpleriyle kuzeye ilerlemiş ve o bölgelerde yurt tutmuştur.Kıpçak Kağanın soyundan gelen Türklere Kıpçak Türkleri denir. Kıpçak Türk boyuna mensup olan kavimler ise Kazaklar, Kırgızlar, Nogaylar,Başkurtlar ve Tatarlardır. Karluk Kağan, Türklerin İlk hükümdarı olan Oğuz Kağanın Beylerindendir. Oğuz Kağanın kaybolan atını Buzlu dağları aşarak getirmiştir.

Karluk Kağanın soyundan gelenlere Karluk Türkleri denir. Özbekler ve Uygur Türkleri Karluk boyuna mensuptur. Bir kısım Özbek ve Uygur boyları ise Kıpçak Türklerinden gelir. Tatarların çoğu Kıpçakken Bazı Tatar Boyları ise soylarını Karluk Türklerine bağlar.Bu genel bilgilerden sonra artık bizi ilgilendiren kısma gelebiliriz. Biz hangi Türk boyuna mensubuz. Oğuz Türkü isek Hangi oğuz boyuna mensubuz.

Kınık mıyız ? kayı mıyız ? Afşar mıyız ? Bayat mıyız, Çepni miyiz, ? Bayındır mıyız? ve ya diğerleri miyiz. Şimdi bunun cevabını verelim. muhteşem yüz yıl ve diriliş ertuğrul vatanım sensin payitaht Abdulhamid gibi dizilerden tarih öğrenilmez ayrıca tarih sadece osmanlı tarihi osmanlı hanedanları osmanlı devleti değildir. Türkler sadece osmanlı haritasında varlık göstermedi. Türk Tarihi bir bütündür.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye Almanya'ya (germany)tüm coğrafyalar birdir. Tarih nedir sorusunu ilginç bilgilerle açıklayan ilginç hakikatler kanalımıza abone olmayı unutmayın Bu gün Bileti alıp tatile seyahate (travel) gittiğimiz ve otellerinde konakladığımız bir çok ülkede atalarımız asırlarca at koşturmuştur. Bizim turizme katkı yapıp turist olarak gittiğimiz yerlere atalarımız asırlarca hükmetmiştir.

Ucuz otel sitelerinden otel rezervasyonu yaptırdığımız turizm için gittiğimiz o ülkelere atalarımız atla hükmetmek için giderdi. O yerlerde tatil sepetlerini, uygun tatili göz önünde bulundururuz. Ucuz oteller, ucuz tatil,en uygun uçak biletleri, bizim için önemlidir. Ucuzluk bizim dar Bütçemiz için önemli lakin yine de o ülkelere bir masraf yapıyoruz. Üstelik bu kadar masraf atalarımızın bir zamanlar vergi aldığı topraklara yapılır. Tarihte bir çok İmparatorluk kurduk (Avarlar, Hunlar, Selçuklular, Osmanlılar, Göktürkler, Uygular, Akkoyunlular, Safeviler, Karakoyunlular, Altınorda, Kıpçaklar, Hazarlar, Harzemşahlar,Timurlular, Babürler, Akhunlar, Gazneliler, Karahanlılar ve saire) peki bu devletlerin bize şimdi ne artısı var?

Bunlarla övünmek bize ne katar?Bu devletlerin işleyişini kültürel hayatını tabi ki de bileceğiz lakin önümüze bakmalı geleceği görmeliyiz. Kürtler ve Türkler Anadolu da birbirini yerken. Yabancılar forexle borsayla, finansla, dünyaya hükmeder oldu. geçmiş geçmişte kaldı. Gelecekleri yeniden inşa etmek gerekir (Şimdi gidelim eskisi gibi o ülkelere sefere çıkalım mantığıyla dünya tarihine bakılmaz.

Bizim evlatlarımız nasıl oyun oynayacağını düşünürken batılı çocuklar oyunlar ile beraber kendini yetiştiriyor. Kürtlerde Türklerde barışı kavramalı. Kürtlerinde tarihini anlaması için sağlam enstitülere ihtiyaç var. Kavimleri derleyip toparlayacak münevverlere ihtiyaç vardır. Musa peygamber (köleci değildir) gibi Muhammet Peygamber gibi (özgürlükçüdür) Mustafa Kemal Atatürk (teşkilatçıdır) gibi insanlardan söz ediyorum. Eğer kimse yoksa o zaman kavim kendini geliştirememiş demektir.

O kavimde omurgasız ve silik kişilikler türedi demektir. Tarih nedir sorusunu ilginç bilgilerle açıklayan ilginç hakikatler kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Editör: TE Bilişim