2017 yılının Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Rıdvan Duran, geçen hafta cuma günü İBB Kültür Daire Başkanı olarak atandı. Bundan böyle İstanbul’un kültür politikalarına Rıdvan Duran yön verecek.

Tüm medyada kendine yer bulan atama haberinde dikkat çeken nokta Duran’ın özgeçmişi oldu. 1972 doğumlu Duran, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun. Daha önce bulunduğu görevler ise şöyle: Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği, Türkiye Karate Federasyonu Asbaşkanlığı. Duran, aynı zamanda Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanlığı görevine de devam ediyor.

Tartışmalı konuyla ilgili görüşünü bildiren usta sanatçı Genco Erkal, “Zaten Kültür A.Ş’den bir şey beklemiyoruz biz. Hayırlı olsun. Onların kültürden anladıkları bu herhalde” diye konuştu.

Kriz sonrası görevden alınmıştı

AKP’nin geçmişinde bu tür atamalar konusunda Rıdvan Duran ilk değil. Daha önce 2014 yılında Şehir Tiyatroları müdürlüğüne güreş hakemliği ve zabıta müdürlüğü gibi görevlerde çalışan Şevket Demirkaya’nın atanması kamuoyunda büyük tepki çekmişti. AKP yandaşı medya ise Demirkaya’nın atanmasını, “idari işler kapsamındaki rutini takip ediyor, bürokratik bir görev” diye savunmuştu. Bir sene sonra Demirkaya, Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatroları’ndan ihraç krizi sonrası kurumun yöneticileri ve sanatçıları tarafından yapılan destek toplantısına göz yumduğu iddiasıyla görevden alınmış, bu haberi gazetemiz gündeme getirmişti.

Editör: TE Bilişim