Evet her şey aslında Steve Harris'in eline bir bas gitar almasıyla başlıyor.  Odasında plaklar dinleyen ve onlara eşlik eden Harris, bas gitarı müzikal bir alt yapıyı oluşturan enstrüman olarak kullanmak yerine bir 'lead guitar' tadında melodiler sunmak için kullanıyor. Deep Purple gibi önemli gruplardan beslenen Harris'in vizyonu devreye giriyor ve  idollerinin şarkılarını yorumlamak yerine kendi şarkılarını yazmaya karar veriyor.

Harris ilk olarak şarkılarını çalmak için '' Influence'' adında bir grup kurdu ve grubun adı daha sonra '' gypsy's kiss'' olarak değiştirildi. Lakin bu grup çok uzun ömürlü olmadı çünkü Harris, kendi motivasyonunu arkadaşlarında bulamadı. Harris daha sonra Smiler adlı bir gruba dahil oldu. Harris bu gruba şarkılarını sundu ancak grup üyeleri şarkılarını çok komplike buldular. Bu da Harris'i tekrar grup kurmaya itti.

Bu hırs ile yola devam eden Harris, orta çağda kullanılmış işgence aleti olan ''Iron Madien'' isimli çok karizmatik bir grup kurdu. Birçok müzik gruplarının kuruluşunda en az iki üç eleman yer alır ama Iron Maiden böyle değildi. Iron Maiden'den Steve Harris haricinde  üç vokalist, dokuz gitarist, dört davulcu ve hatta bir klavyeci olarak toplam 17 müzisyen değişmiş...

Steve Harris'in bir inancı vardı.. Gitarist'in mi ayrıldı? Yenisini ve daha iyisini bul! O da mı ayrıldı? Onun da daha iyisini ve yenisini bul!

Editör: TE Bilişim