İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Mehmet Akif’in torunu Selma Argon, “Mehmet Akif’in her yönüyle tanıtılması taraftarıyım. İnşallah bunu gençler başaracak” dedi.
Milli şair Mehmet Akif Ersoy, Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri başında anıldı. Anma törenine Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon başta olmak üzere İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Anma etkinliği, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.
Anma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, yüreklere nakşolmuş İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif’in yaşadığı örnek hayatla milletin gönlünde sonsuza kadar var olacağını söyledi.
İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ise, “Ona sahip çıkan gençleri burada görmek ülkem adına büyük bir mutluluk. Ben yürekten inanıyorum Akif’in nesli bıraktıklarına, ruhuna, emanetlerine bayrağına sahip çıkacak” diye konuştu.

TORUNU KONUŞTU
Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon da bir aydır benzer anma törenlerine katıldığını ifade ederek, “Bugün de Ankara’ya gideceğim çok duyguluyum. Hem hüzünlüyüm hem de mutluyum. Bir sürü genci bir arada görünce mutlu olmamak elde değil. Benim birebir anım yok dedemle. Ben yetişemedim kendisine. Annem anlatırdı. Ben dedemin ahlakına hayranım ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok güzel törenler yapılıyor. Ben Safahat’ın gençler tarafından okunmasını istiyorum. Çünkü bir belgeseldir Safahat. Türkiye’nin o günkü tarihidir. Ne gördüyse onu yazmıştır. Onu anlamak için satır satır okuyarak idrak etmek gerek. Mehmet Akif’in her yönüyle tanıtılması taraftarıyım. İnşallah bunu gençler başaracak” dedi.
Törende öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudu. Anma töreni, okunan dualarla sona erdi.
(İHA)

Editör: TE Bilişim