Dün geceki "KAFES" Filmininin GALA'sından kalan izlenimler !.
Salon ağzına kadar hıncahınç dolu kalabalık ve herkesin gözlerinde heyecandan daha çok bastıramadığı nolacak ve nasıl bir şey acaba vardı !.


Herkes dostlarını birarada görmenin sevinci samimiyet atmosferini güçlendiriyor kucaklaşanlar sağ-sol buzlarını eritmişti adeta !.


Yaşı yetenler aynı dertten muzdarip ayrı gayrı olmaktan çıkmış "DERT ORTAĞI" olmuştu sanki oraya bu defa gerçekten 12 eylülün getirdiği FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA olmaya gelmişti ve olduda zira kalabalığı yarıp omuzların arasında zor yürünüyordu salonda filmi bekleyenler arasında !.
GONG çalıp film başladığında nefesler tutulmuş merak duygusu yerini anlamaya ve duyguların FAŞ olmasına terketmişti !.
ÜLKÜCÜ HAREKET UZUN YILLARDIR UĞRANILAN HAKSIZLIKLARIN HARİCİNDE OLDUKÇA "ENTELLEKT" TEMELLİ KADROLARI OLMASINA RAĞMEN BİR TÜRLÜ SANAT KONUSUNDA YETERLİ MESAFEYİ ALMAMIŞ ALAMAMIŞTI BU YÜZDEN YAKLAŞIK (GÜNEŞ NE ZAMAN DOĞACAK FİLMİNDEN BERİ) 38 YILDIR "ÜLKÜCÜ SİNEMA" BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORDU !.


gerek teknik açıdan gerek profesyonel ekipler açısından ve senaryonun,müziğin oldukça doyurucu olduğu filmin izlendikten sonra bizzat uzmanlar tarafından beğenildiğini ifade edebilirim diğer izleyicilerin ise ağlamaktan filmi doğru düzgün izleyemediklerini dile getirdiklerini belirtmek isterim !.


Filmi hayata geçiren parasını harcayarak büyük risk alan yapımcı yazar,yönetmen teknik ekipten ALLAH bin kere razı olsun ve filmin danışmanı değerli dostum istanbul ülkü ocakları eski başkanı sayın AHMET SERVET AKKUŞ beyefendiye hassaten teşekkür ederim..


Film bittikten sonra yaşanan acıların ortak,duyguların ortak,esasında emperyalizme karşı temelde ideallerinde ortak olduğu bu filmle bir kez daha ortaya çıktı !.


Ezcümle filmin yeni devamlarının çekilebilmesi açısından ve ibretlik işkence sahneleriyle aynı zamanda sağ-sol ayrımı yapmadan sevgi dilinin işlendiği gerçekten izlenmeye değer bir film olduğunu bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum !.


Son kertede ifade etmek istediğim o ki ; "Sağcısı-Solcusu,Alevisi-sünnisi,Türk'ü-Kürdüyle "KAFES" filminin anlatmak istediği şey kısaca "BU MEMLEKET BİZİM"...
 

Orhan Yücel

Editör: TE Bilişim