"Bilal Karaman Trio" grubu, Türkiye’nin Nairobi Büyükelçiliğinin sponsorluğunda başkent Nairobi'deki Kenya National Theatre'da müzikseverlerle buluştu.

Açılışını Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke'nin yaptığı konsere yabancı misyon şeflerinin yanı sıra Kenya'daki üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri başta olmak üzere yüzlerce Kenyalı katıldı.

Başta Neşet Ertaş ve Müslüm Gürses olmak üzere önemli Türk ve yabancı sanatçının eserlerini seslendiren "Bilal Karaman Trio" yaklaşık üç yüz kişiye verdiği konserle Kenyalılara keyifli bir gece yaşattı.

Neşet Ertaş'ın "Zülüf gibi" ve Müslüm Gürses'in "Tanrı istemezse "adlı eserleri konsere katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

AA muhabirine konuşan Bilal Karaman, üçüncü kez Afrika turuna çıktıklarını, bu turda ilk olarak Etiyopya'da konser verdiklerini, 2. duraklarının ise Kenya olduğunu söyledi.

Karaman, Kenya'da konservatuar öğrencileriyle bir araya geldiklerini, gençlerle caz ve Türk müziği hakkında konuştuklarını anlattı.

Afrika'da verdikleri konserlerden çok iyi izlenimlerle döndüklerini belirten Karaman, "Ben Türk müziğini caz formatında çalıyorum. Böyle olunca çaldığımız parçalar bütün ülkelerde insanlara farklı ve güzel geliyor, caz dinleyenler bile 'çok değişik bir caz diyorlar', memnun kalıyorlar. Bizim burada yaptığımız aslında biraz da olsa Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak." ifadelerin kullandı.

- "Türk kültürünün Kenya'da tanınması açısından oldukça başarılı"

Dinleyicilerden Kenyatta Üniversitesi Dekanlarından Ngoru Timothy da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa Türk melodilerinden oluşan bir caz konseri dinlediğini dile getirdi.

Türkiye'nin özellikle Doğu Afrika'da son yıllarda adından sıkça bahsettirdiğini ifade eden Timothy, "Bunun evrensel bir dile sahip olan müzikle yapılıyor olması Türk kültürünün Kenya'da tanınması açısından oldukça başarılı." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim