Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final heyecanı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final heyecanı
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde başpehlivanlar bugün karşı karşıya gelecek.

Edirne'de 664'üncü kez düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final müsabakaları, minik boyların heyecan verici karşılaşmalarıyla başladı. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan bu geleneksel güreşlerin final günü, büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Öğleden sonra ise başpehlivanlar, dualı çayıra çıkacak. Saat 12.00'de yapılacak kura çekiminin ardından, İsmail Koç, Erkan Taş, İsmail Balaban, Yusufcan Zeybek, Ali İhsan Batmaz, Enes Doğan, Orhan Okulu ve Feyzullah Aktürk gibi güçlü başpehlivanlar, çeyrek final müsabakalarında kıyasıya mücadele edecek.

Bu tarihi güreşlerin finalinde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreşçilerin, güreş tutkunlarının ve binlerce izleyicinin heyecan dolu anlar yaşayacağı tahmin ediliyor.

237321-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.