Nihat Yazar'ın kitap hakkındaki açıklaması şu şekilde:

Tam da kitabımı basmaya hazırlanırken ABD Başkan adayı ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'in küstahça yaptığı açıklamalar bomba gibi düştü siyasetin gündemine…

Elbette ki onurlu hiçbir siyasî partinin ve hiçbir Türk evlâdının hangi gerekçeyle olursa olsun Türkiye'ye ve Türk siyasetine bu tür dışarıdan yapılan hiçbir müdahaleyi kabul etmesi ve hoş görmesi beklenemez.

Nitekim siyasî parti liderleri başta olmak üzere birçok kesim Biden'in bu küstahlığını şiddetle kınayan, telin eden açıklamalar yaptılar peş peşe…

Ancak öte yandan emperyalist devletlerin ve küresel güç odaklarının öteden beri Türk siyasetini dizayn etme çabaları ve hükümet politikalarına tesir etme gayretleri de bilinen bir gerçek değil mi?

Dahası kimi siyasîlerin sözün gerçek sahibi Büyük Türk Milleti dururken icazet ararcasına yabancı başkentlerin ve lobi kuruluşlarının kapılarını aşındırdıklarını da biliyoruz.

Zaman zaman kimi çevrelerin egemenliğimizi gölgeleyen, milli onur ve gururumuzu zedeleyen çarpık, kirli ve karanlık ilişkilerin girdabında savrulduğunun da farkındayız.

Emperyalist çevrelerle girilen her türlü kirli ve karanlık ilişkilerin, yabancı başkentlerin koltuğuna sığınmanın ve onlardan medet ummanın bedelini de ülke ve millet olarak en ağır bir şekilde ödedik.

Bu kitabımızda yeni bedeller ödememe adına son yirmi yılda yaşanan gelişmeleri ve milletçe edindiğimiz tecrübeleri aktarmaya çalıştık.

Gecenin en karanlık noktasının aynı zaman da aydınlığın da başlangıcı olduğunu biliyoruz.

Bütün kalbimizle inanıyoruz ki cumhuriyetimizin kuruluşunun birinci yüzyılında elde edilen tecrübe ve birikimle beraber cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında 'Lider Ülke Türkiye' ülküsü gerçek olacak ve tarih yeniden Türk Cihan Devleti'nin doğuşuna şahitlik edecek.

Editör: TE Bilişim