~~

Mustafa Burak Doğu


.

 

Dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın, 1915 Ermeni Hadiseleri'ni ele alan The Cut isimli bir film yapmış. İlk gösterim de Venedik Film Festivalinde gerçekleştirilmiş ve eser övgülere mazhar olmuş.
Gazeteci Ahmet Hakan, filmi seyrettikten sonra Fatih Akın'ın babasıyla da röportaj yapmış. Bu röportajdan öğreniyoruz ki; Fatih Akın'ın babası Enver Akın, Hamburg'da ülkücü kuruluşlarının kuruluşunda görev almış aktif bir isim... Üstelik hâlâ teşkilata müntesip hissediyor kendini. Mesela oy kullanamamış ama kullanabilseymiş tercihi MHP Genel Merkezi'nin işaret ettiği isim olduğu için Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana olacakmış.
Enver Akın, oğlunun yaptığı filmi olumlu bulmuş. Ermenilerin çektiği acılardan, empatiden falan bahsediyor Ahmet Hakan'la sohbetinde. Fatih Akın da filmi esasen babası gibi milliyetçi insanlar için çektiğini ve bu yüzden babasının olumlu yorumlarını çok önemsediğini söylüyor.
 Ermeni meselesinde söylenen bir sözü, Avrupa'daki sinema çevrelerinin taltif etmesi; sözün içeriğine dair bize bir takım fikirler vermese vallahî inanacağım. Ama neyleyim ki gavurun ruhunu biliyoruz; inanamıyoruz.
 Uzun lafın kısası, sizin anlayacağınız; ülkücü ENVER'in oğlu FATİH, Ermeni Soykırımı filmi çekmiş ve ülkücü ENVER de filmi beğenmiş.
O eski şarkıyı biraz da değiştirerek tekrar söylemenin zamanı: "Nerede? Nerede? Nerede? Biz nerde yanlış yaptık?"

Editör: TE Bilişim