İstanbul Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliği ile yürütülen Orta Toroslar Tarih Öncesi Projesi kapsamında sürdürülen çalışmada, bir mağarada 8 bin yıllık kaya resimleri keşfedildi.

Mersin'de, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle, İstanbul Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliği ile yürütülen Orta Toroslar Tarih Öncesi Projesi kapsamında sürdürülen çalışmada, bir mağarada; 8 bin yıllık kaya resimleri keşfedilirken, kentin tarihi de yeniden gündeme gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının izni, İstanbul Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi iş birliği ile yürütülen Orta Toroslar Tarih Öncesi Projesi sürüyor. Proje kapsamında İstanbul Üniversitesi ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde bilim insanları zaman zaman bölgeye gelerek çalışmalarını yürütüyor.

Araştırma kapsamında Erdemli ilçesindeki Alata Vadisinde bulunan Arslanlı Mahallesi sınırlarındaki sarp kayalık yamaçtaki mağarada 15e yakın 8 bin yıllık kaya resimleri bulundu. Aralarında insan, hayvan ve çeşitli geotik figürlerin yer aldığı kaya resimleri, bilim insanları arasında heyecan yarattı.

Editör: TE Bilişim