Akademisyenliğin yanı sıra çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve televizyonlarda ekonomi yorumculuğu yapan Prof. Dr. Emre Alkin’in yeni kitabı “Mükemmeli Arayan Kadın” okuyucular ile buluştu. Varoluşumuzdan bu yana mükemmeli arayışımıza değinen kitap, okuyucuları daha ilk satırında içine çekecek.

Ekonomi profesörü akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin, geçen yıl çok satan kitaplar listesinde yer alan “Seve Seve Aldattım” kitabının ardından okuyucuları yepyeni kitabı ile bir araya getiriyor.

“Mükemmeli Arayan Kadın” da, hayat yolculuğumuzda sürekli arayış içinde olduğumuz mükemmeliyetin perdesini aralayan Prof. Dr. Emre Alkin, bu kez ikili ilişkilerde en çok sorulan mükemmel erkek ya da mükemmel kadın kimdir sorularının yanıtının peşine düşüyor.

Hayattan kesitler ile okuyucuları içine çeken “Mükemmeli Arayan Kadın”, kendini, seçimlerini, yaşamını, isteklerini sorgulayan bir kadın üzerinden hepimizin içinde zaman zaman ortaya çıkan çelişkileri ortaya koyuyor. Kapak görseli ve kitabın içerisindeki tüm resimler ise Melda Kamhi Kosif’in eşsiz çizimleri ile bu kitapta hayat buluyor.

Okuyucuların okurken her bir satırın altını tek tek çizmek isteyeceği “Mükemmeli Arayan Kadın” kitabının, kimi zaman düşündüren bölümleri zihninizden silinmeyecek. “…Hepimiz mükemmelin peşinde koşuyoruz. Halbuki, ahenk ve denge “mükemmel” bir olgu değildir. Ahenk, aynadan yansıyan görüntü gibidir. Aynaya yansıyan her zaman mükemmel midir? Elbette değil. Denge eşit ağırlıktakilerin arasında mı gerçekleşir? Tabii ki değil…”

Ekonominin yanı sıra sanat, kültür gibi farklı alanlarda da çeşitli kitaplar yazan Prof. Dr. Emre Alkin’in; Risk Management, Finansal Aracılığın Evrimi, Bankalarda Risk Yönetimine Giriş, Yalın Alpay’la birlik­te kaleme aldığı Dünden Bugüne Gaziantep, Her Şey Ekonomi Değil, Paylaşmasak Olmazdı, Fikret Mualla’nın Sanatı ve 2017 yı­lının en iyi iş kitabı seçilen Olaylarla Türkiye Ekonomisi isimli, ikisi İngilizce olmak üzere on kitabı bulunuyor. Ayrıca in­san ilişkilerinin dünden bugüne evrimi üzerine yazdığı Seve Seve Aldattım isimli kitabı da geçen yıl çok satan kitaplar arasında yer almıştır.

Arka kapaktan:

“Mükemmeli aramak!”

Hani şu etrafımızdaki insanları “Boşuna uğraşıyorsun!” diye uyarıp, gizliden gizliye uğraştığımız mesele. Elimizdekilerle mutlu olmamızı öğütleyen yaşam gurularının gizli hobisi. Mütevazılığın arkasına sığınanların yenildiği savaş.

“Mükemmel iyinin düşmanıdır!” diyenler de olacaktır. Ama bu iş o kadar basit değil. Hani “Galiptir bu yoldaki mağlup” derler ya biraz da öyle işte.

Bu kitabın kahramanı bir kadın. Gizemli bir kadın. Adı da “Gizem” zaten. İşinde gücünde mükemmeli aramazken, aşkta mükemmeli aramak için yola koyulmuş biri. Kaybettiği savaşlara rağmen yılmamış. Kadın bu, öyle kolay kolay vazgeçmez. İnat da diyebilirsiniz. Öyle olsun.

İlk kitabımda birbirinden değişik hikâyeleri yazmıştım. İsimleri yoktu kahramanların. Bu kitap bir hikâye kitabı değil ama. Hatta kahramanların isimleri var. Hatta ipucu vermek için mekânların isimlerini de verdim bu sefer.

“Gerçek mi yaşananlar?” diye soranlar olacak elbette. Şöyle cevap vereyim:

“Kurgu gerçektir.”

Fazla kurcalamayın.

Künye:

Kitap Adı : Mükemmeli Arayan Kadın

Kitabın Yazarı : Prof. Dr. Emre Alkin

Yayınevi : Destek Yayınları

Emre Alkin İmza Günleri:

21 Ekim Pazar / Read & Rest Kitapevi Göktürk / 15:00 – 17:00

18 Kasım Pazar / TÜYAP Kitap Fuarı / 14:00

Editör: TE Bilişim