İlk adı aslında 'Tony Flow And the Miraculously Majestic Masters of Mayhem’ olan gurubun kurucuları  Anthony Kiedis, Micheal Balzary, Hillel Slovak ve Jack Irons'dır. 1983 yılında kurulan bu grup plak şirketiyle sözleşme imzalıyor ve isimlerini Red Hot Chili Peppers olarak değiştiriyor.

1985'te ise Hillel'in katılımıyla ve "Funk Tanrısı" George Clinton'ın prodüktörlüğüyle Freaky Styley piyasaya sürüldü.

Jack'in de gruba dönmesiyle 1987 tarihli The Uplift Mofo Party Plan  adlı albüm çıktı ve bu albüm listelerde 184. sıraya kadar ilerledi. Ancak 24 Haziran 198'de Hillel'in aşırı dozda uyuşturucu kullanıp ölmesiyle grup dağılma noktasına geliyor. Bu dönemde Anthony Meksika'ya gidiyor Jack ise gruptan ayrılıyor. Anthony'nin dönüşü ve Flea'nın çabalarıyla gruba gitarist John Frusciante ve davulcu Chad Smith katılıyor. 1989'da Mother's Milk adlı albümü çıkartıyorlar ve ilk altın plak ödülünü kazanıyorlar.

7 Mayıs 1992'de usta gitarist John Frusciante nedensizce gruptan ayrılıyor ve solo albüm üretmeye başlıyor ama beklediği kadar dinleyiciye ulaşamıyor. 6 sene sonra RHCP'den Dave Navarro ayrılıyor. John'un evi yanıyor... Flea ve Anthony geçmiş olsun ziyaretine gidiyorlar ve John Frusciante tekrar grupta yerini alıyor. Ardından o müthiş albüm çıkıyor.... CALIFORNICATION

Albümün de adını aldığı californication şarkısı tüm dünyayı adeta çalkalıyor ve Red Hot Chili Peppers'da yeni bir dönem yaratıyor. Grubu hala ayakta tutan bu albüm demek pek de yanlış olmaz.

Editör: TE Bilişim