Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk’ün hazırlayıp sunduğu “Bunu da Konuşalım” programına ilginç diyaloglar damga vurdu.

EMRE KINAY BENİ MAHKEMEYE VERDİ, İLK TİYATRO YASASINI BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez programın bir bölümünde, Kültür Bakanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk Tiyatro yasasını birlikte çalıştığını söyledi.

Yenilmez, Volkan Severcan, Bahtiyar Engin ve kendisini mahkemeye veren Emre Kınay’ın kendisini sözcü olarak seçktikelerini söyledi.

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez şu ifadeleri kullandı “Yeni projem var. Kimseyi tiyatroya çağırmadan, İzmir’de kabri bulunan Halil Esendağ’ın, Selçuk Duracak’ın belgeselini seyredecekler. Orada tiyatro oyunlarını seyredecekler. Orada Türk Dünyasının konserlerini seyredecekler. Bakın Turan’ın ucundan tutuk, ister siyaset yapsın, ister ticaret yapsın, on seneye kalmaz Avrupa Parlamentosu gibi, Türk Parlamentosu oluşacak.”Kültür sanat hayatında iddialı konuşuyorum, solda dahil normal hayata döndüğümüzde en hazırlık biz olacağız. Emek veriyoruz, tartışıyoruz, ittifaklarımız var. Şunu yakaladık, ben şuanda Kültür Bakanımızla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk Tiyatro yasasını çalışıyorum. Kimle beraber çalışıyorum. Beni mahkemeye vermiş olan Emre Kınay’la çalışıyorum. Bütün hepsi Emre Kınay’ından Volkan Severcan’ından Bahtiyar Engin’inden dahil birçok kişi bunlar benim gıyabımda bir araya gelmişler ve beni sözcü seçmişler. Emre Kınay beni mahkemeye verdi. Ama birbirimizi tanıyınca işler değişti.”

MEHMET AKİF’İ OYANAYACAK YAVUZ BİNGÖL AÇIKLAMASI

Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez Yavuz Bingöl’ün Mehmet Akif Ersoy’u oynamasına ilişkin olarak görüşlerini açıkladı.

Yenilmez “Herkesin hayatında öğrendiği ilk şiir olan İstiklal Marşımızın şairi, Milli Mücadelemizin abide şahsiyeti Mehmet Akif Ersoy’la alakalı ne bir tiyatro yapılmış, ne bir film çekilmiş nede bir belgesel yapılmış. Bunu ilk biz yaptık ve 81 vilayeti dolaştık. Şimdi birileri “sen bu kadar mücadele verdin, işte Akif’in öldüğü bina müze olsun diye canını yırttın ama Cumhurbaşkanlığı himayesinde çekilen ilk sinema filminde de Yavuz Bingöl’ü oynattılar. Alınmıyor musun?” Yav niye alınacam. Cenabı Allah bana o sinema filminde niye başrol oynamadın diye sormayacak. Ne yaptın diyecek. Allah’ım herkes şahit, İsmail abi şahit, ben “Safahat” diye oyun yaptım 81 vilayeti dolaştım, Avrupa’yı dolaştım, Kiliselerde oynadım, Balkanları dolaştım, geldim. Ama böyle bir film yapılırken, beni değil de Yavuz Bingöl’ü seçmişler.” İfadelerini kullandı.

Bahtiyar Engin

Bahtiyar Engin

Emre Kınay

Editör: TE Bilişim