Selçuk'ta Uluslararası Halk Oyunları Şenliği: 30 Mayıs'ta görkemli gösteriler

Selçuk'ta Uluslararası Halk Oyunları Şenliği: 30 Mayıs'ta görkemli gösteriler
Selçuk'ta 30 Mayıs'ta düzenlenecek Uluslararası Halk Oyunları Şenliği'nde Bulgaristan, Gürcistan, Rusya ve Polonya'dan ekipler sahne alacak.

Selçuk, 30 Mayıs Cuma günü Uluslararası Halk Oyunları Şenliği'ne ev sahipliği yapacak. Şenliğe Bulgaristan, Gürcistan, Rusya ve Polonya'dan halk dansı ekipleri katılacak. Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de kendi gösterileriyle etkinliğe renk katacak.

Şenlik, saat 19.00'da Atatürk Anıtı önünden başlayacak kortej yürüyüşüyle başlayacak ve Tören Alanı'nda son bulacak. Kortej yürüyüşünün ardından, saat 20.00'de halk oyunları gösterileri başlayacak. Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, geleneksel zeybek oyunları, aşuk ile maşuk gösterisi ve modern dans performanslarıyla sahne alacak.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk'un farklı kültürleri bir araya getiren bir kent olduğunu vurgulayarak, belediyenin çeşitli yaş gruplarına yönelik halk oyunları kursları düzenlediğini belirtti. Başkan Sengel, gençlerin hem kültürlerini öğrendiklerini hem de geleceğe taşıdıklarını, gösterileriyle gurur duyduklarını dile getirdi. Geçmiş yıllarda benzer şenlikler düzenlendiğini hatırlatan Başkan Sengel, bu yılki şenlikte Bulgaristan, Gürcistan, Rusya ve Polonya'dan gelen ekiplerin yanı sıra Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin de performans sergileyeceğini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.