1. Schindler’in List (En Çok Beğenilen Tarihi Film)  İMDb Puanı : 8.9

1993 yapımı olan bu film gerçek bir olayı konu almaktadır. Oskar Schindler adlı Alman bir iş adamının 2. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Yahudileri hiç istemediği ve onları toplama kamplarına götürerek işkence yaptığı bir zamanda Polonya’da bir fabrika kurmasını, fabrika da 1100 yahudi işçi çalıştırmasını ve bu sayede 1100 Yahudi işçinin kurtulmasını konu alıyor. Schindler’in Listesi 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmakla birlikte 7 dalda ödül kazanmıştır.

2. The Pianist İMDb Puanı : 8.5

Piyanist filmi, Polonyalı ünlü bir piyanist olan Wladyslaw Szpilman’ın kitabından uyarlanmıştır. Nazi işgalindeki Polonya’da esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin yaşamını konu alıyor. Varşova’nın kenar mahallerinde sefil bir hayat süren müzisyenin hayatta kalma mücadelesini beyaz perdeye taşıyor. Bu kadar zorluğa rağmen diğer halk ve müzisyen yaşam mücadelesi verecektir.

3. 120 İMDb Puanı : 7.3

Yerli bir yapım olan 120 filmi 2008 yılında uzun metrajlı film olarak yayınlanmıştır. Film 1.Dünya Savaşındaki zorlukları anlatan bir filmdir. 1.Dünya Savaşı sırasında sınır birliklerindeki cephane ve mühimmat tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van iline ürkütücü top sesleri gelir. Kışın en sert zamanlarında Osmanlı ordusu Van ili insanlarından yardım ister. Türk-Rus harbi nedeni ile ilin tüm erkekleri askere çağrılmış yurdun dört bir tarafında savaşmaktadır. Van’da yaşayan çocuklar bir şeyler yapmak istemektedir. Bir okul müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakli için 12-17 yaş grubundaki 120 çocuk ile yola çıkarlar. Film, 120 çocuğun gerçek hikayesi anlatır.

4. Outlaw King İMDb Puanı : 6.9

Outlaw King filmi, İngiltere Kralı I.Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nın işgali sırasındaki Robert the Bruce’un verdiği fedakarlık dolu mücadelesini konu alıyor. Robert 1300’lü yılların başında İskoç bağımsızlığı için İngiltere karşı amansız bir mücadele verir. Bu verdiği mücadele sonunda İskoç Kralı olmaya hak kazanacak ancak Robert’ın kral olma gibi bir niyeti yoktur. Ancak doğabilecek olumsuz sonuçlara rağmen Robert İskoç tacını giyer, krala ve Galler Prensi’ne karşı savaş başlatır. Robert, kendisininden daha donanımlı ve daha güçlü bir ordu olan İngiliz ordusunu yenmek için cesaretini ve kurnazlığını kullanmak zorundadır.

5. Good night and good luck İMDb Puanı : 7.4

Amerika’da televizyon gazeteciliğin henüz daha yeni gelişmeye başladığı 50’li yıllara gidiyoruz. Edward R. Murrow bu gelişmekte olan televizyon gazeteciliğinin başında gelen isimlerdendir. Bu gazeteci başını politikacılarla belaya sokmaktan hiç çekinmeyen birisidir. Edward R. Murrow Amerika’nın gizli kahramanlarından bir tanesi olarak görülmektedir.  Soğuk Savaş gibi tehlikeli yıllarda gazetecilik mesleğini icra etmiş ve tüm hayatını gerçekleri söylemek üzere temellendiren bir gazetecidir.

Editör: TE Bilişim