Sivrihisar'da 9. Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali başladı

Sivrihisar'da 9. Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali başladı
Sivrihisar'da düzenlenen 9. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, 'göle maya çalma' etkinliğiyle başladı.

Sivrihisar Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, 'göle maya çalma' geleneğiyle Hortu Mahallesi'nde (Nasreddin Hoca'nın doğduğu yer) başladı.

Temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci ve Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Nasreddin Hoca Göleti'nde maya çalarak festivalin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dökmeci, festivale katılan yerli ve yabancı konukları Hortu'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliklerin önümüzdeki günlerde de coşkuyla devam edeceğini belirtti.

Özgeneci ise, festivale katılanları Nasreddin Hoca'nın doğum köyünde ağırlamanın mutluluğunu ifade etti. Geleneksel olarak her yıl göle maya çaldığını belirten Özgeneci, bu yıl dileğinin orman yangınlarının ve doğal kaynakların yok olmasının önlenmesi olduğunu dile getirdi. Etkinliğin ardından festivale katılan ülkelerin temsilcileri çeşitli gösteriler sergilediler.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.