Türk Ocakları Zonguldak Şubesi'nin 14. Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Erol Şeref, güven tazeledi.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda yapılan kongreye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Gürkan Gülay, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Baro Başkanı Kerem Ertem, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Kurt, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, üyeler ve davetliler katıldı.

Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan başkanlığına Av. Celal Yetimoğlu seçildi.

Daha sonra konuşma yapan Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, "Türk Ocakları, 1912 yılındaki kuruluşundan itibaren sürekli olarak milli bir mektep hüviyetiyle Türk irfanına ve Türk kültürüne hizmeti esas almıştır. Türk Ocakları, Türk milletinin kızıl elması olan Türklüğün yükseltilmesi mefküresi için verilen mücadelenin merkezidir. Bu mücadele bugüne kadar kararlılık ve hassasiyetle sürdürülmüş, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir. Türk milliyetçileri bu ocak çatısı altında parti siyaseti dışında kalarak, tarihten aldıkları şuur ve ilham ile dün olduğu gibi bugünde Türk milletinin hizmetinde olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olması için aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla yoğrulmuş vatanımızın Türk kalması için, ecdadımızın bizlere yüklediği kutsal emanetleri koruma ve savunma görevini yine onlardan aldığımız güç ve kudretle yerine getirmeye devam edeceğiz. Ocağımızın olağan 14. kongresi vesilesiyle Türk devletine, Türk vatanına ve Türk milletine hizmet etmiş, çilesini çekmiş, rahmeti rahmana kavuşmuş Türk büyüklerini, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Baro Başkanı Kerem Ertem, "Türklük büyük bir medeniyet aşkıdır. Büyük bir medeniyet mücadelesi oluşturmuş olduğu bir kültürdür. Hepimiz biliyoruz. Diğer etnik kuşakların, etnik kavramların, etnik varlıkların hiçbirini reddetmeyen ve hepsinin kültürlerine ortak oluşturduğu bir havuzdur. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise "Türklük çok önemli. Atatürk misak-ı milliye sınırlarını çizerken hiçbir etnik grubu ayırmadan o misak-ı milliye sınırlarını çizmiştir. Bu kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kongrede çalışma, faaliyet ve denetim raporları okundu. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref güven tazeledi. Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu:

Erol Şeref, Hasan Yıldırım, Bilgison Yılmaz, Kemal Memiş, Dursun Kızılkaya, Aykut Boran ve Aydın Çevik.

Editör: TE Bilişim