Türk Telekom, Engelliler Haftası'nda Erişilebilir Tiyatro Projesi ile Sanata Erişimi Kolaylaştırıyor

Türk Telekom, Engelliler Haftası'nda Erişilebilir Tiyatro Projesi ile Sanata Erişimi Kolaylaştırıyor
Türk Telekom, Engelliler Haftası'nda erişilebilirliği vurgulayan etkinlikler düzenliyor ve Erişilebilir Tiyatro projesiyle görme ve işitme engelli sanatseverlere sanatı daha erişilebilir hale getiriyor.

Türk Telekom, "Türkiye’ye Değer" ilkesiyle, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürerek, herkes için erişilebilir bir yaşam hedefliyor. Erişilebilir Tiyatro, Telefon Kütüphanesi, Sesli Adımlar ve Günışığı gibi projelerle toplumun her kesiminin eşit katılımını destekleyen şirket, Engelliler Haftası'nda erişilebilirliğe odaklanan etkinlikler düzenliyor.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Erişilebilir Tiyatro projesiyle görme ve işitme engelli sanatseverler, engelsiz bir sanat deneyimi yaşıyor. "Sonbahara Son Güller" adlı oyun, görme engelliler için canlı betimleme hizmeti ve dokunarak keşif imkanı; işitme engelliler için ise üst yazı sistemiyle sunuluyor. Bu proje kapsamında daha önce "Rumuz Goncagül", "Seneye Bugün", "Ebedi Barış" gibi Devlet Tiyatrosu oyunları ve "Carmina Burana" gibi eserler de erişilebilir hale getirildi.

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, erişilebilirliğe verdikleri önemi vurgulayarak, kültür-sanattan eğitime her alanda erişilebilir bir yaşam sunmayı hedeflediklerini belirtti. Sesli Adımlar uygulamasıyla AKM'nin erişilebilir bir kültür merkezi haline gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Sancaktaroğlu, Günışığı projesi ve Telefon Kütüphanesi uygulamasıyla da az gören çocukların eğitimini ve görme engellilerin kitaplara erişimini desteklediklerini ifade etti. Kitaplara Ses Ver atölyesiyle gönüllü kitap seslendirme çalışmalarına da değinen Sancaktaroğlu, teknolojiyi insanların iyiliği için kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen Kitaplara Ses uygulamasıyla da herkesin görme engelliler için kitap seslendirebildiğini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.