GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, TBMM eski İdare Amiri MHP İstanbul eski Milletvekili Av.Ahmet Çakar ve Habererk dergisi genel yayın yönetmeni İsmail Türk İstanbul’da bir araya gelerek Ülkücü düşünce platformu kurulmasını görüştüler.

Konuyla ilgili yapılan görüşmede 81 ilden ilk etapta 100 ülkücü düşünce adamının davet edilerek kurulması planlanan platform için ilk adım atıldı.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ahmet Çakar, "Türk siyasi hayatı içerisinde önemli yeri olan Alpaslan Türkeş’in vefatı sonrasında ülkücü camiada fikir düşünce üretilmesi ve siyasetinin geliştirilmesi hususunda bir boşluk oluştu. Gelişen çağda büyüyen Türkiye’de ve Türk dünyasında mevcut meselelerin çözümü, milletimizi gelecek yüzyılda bekleyen olaylara karşı düşünce ve strateji geliştirilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacın giderilmesi ülkücü düşünce adamlarını bir araya getirilmesi ülkücülerinde siyasi hayatta düşüncelerinin varlığının gündeme taşınması ve bilinmesi gerekmektedir. Ülkücü aydınlara arasında diyaloğun geliştirilmesi esas alınmaktadır. Bu amaçla bir platform kurulması için fikir birliği içerisindeyiz" dedi.

“İFADE HÜRRİYETİNE KATKI SUNACAĞIZ”

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da, “İfade hürriyeti ve düşünce dünyamızın zenginliği için ülkücü düşünceye fikirlere ihtiyaç var. Türk dünyasının Türkiye’nin ve Türki cumhuriyetlerin ekonomik sosyal ve siyasi manada yeri nere olmalı? Bütün bunları aydınların ve âlimlerimizin değerlendirerek ortaya koyması lazım. Ortadoğu’da ve bölgesel manada önümüzdeki yıllarda meydana gelecek gelişmelere karşı milletimiz ne düşünüyor? Milletimizin genel hedefleri ne konular olmalı? Bu başlıklarla üretilecek fikirlere katkı sunacağız” dedi.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk de şunları söyledi:

“Ülkücü camia üzülerek söylemeliyim ki kendi içine dönmüş ve kısır iç siyasi çekişmelere kurban gitmektedir. Ülkücüler yeni yüzyılda hedeflerini gelecek yüzyılda gençlere hedeflerini ortaya koyması lazım bunun için ülke genelinde ülkücülerin bir araya gelerek düşünce platformu çatısı altında sorunlarını düşüncelerini konuşup çözümler üretmesi gerekmektedir. Bir adım atarak bunun devamı sonuç bildirisine kadar üzerimize görev ve sorumluluklar düşüyor, arkadaşlarımız bizlere ulaşıp konuyla ilgili öneri bizlere sunarlarsa bundan faydalanırız, daha yolun başındayız arkadaşlarımızın bu çalışmaya katkı sunmalarını bekliyoruz.”

ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE PLATFORMU KURULUYOR

ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE PLATFORMU KURULUYOR

ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE PLATFORMU KURULUYOR

ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE PLATFORMU KURULUYOR

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilişim