İsmini duymama rağmen geçtiğimiz günlerde tanıştık Mustafa kardeşimle aslında çocukluğundan biliyorum fakat yıllardır hiç oturup bir sohbet etmek ve karşılıklı kahve yudumlamak nasip olmamıştı,tesadüf eseri karşılaştık geçtiğimiz hafta kendisi ile sohbet uzadıkça uzadı, kendimde amatör bir şair olduğum ve nacizane duygusal şiirler yazdığım için konu tabi ki şiir oldu genelde fakat Mustafa kardeşimin merakı sadece şiir ile de kalmıyordu ve hem öykü hem Roman dalında da kitapları vardı Mustafa kardeşimizin ve dedim ki sen anlat ben dinleyeyim sonra da güzel bir haber yapalım sana ve başladı Mustafa kardeşim anlatmaya duyduğuma göre daha öncede yılların dostu,TV programlarımda pek çok kez güzel sohbetlerde bulunduğumuz Gazeteci  Salih Kılıç abim de yapmış Mustafa'nın haberini tabii çok sevindim madem Uşak ilimize gönül vermiş gazetecileriz Mustafa kardeşimizi de tanıtmak tabi ki bizim görevimiz..

Evet Uşaklı yazar Mustafa Ağır 4 Mayıs 1986 doğumlu çocukluğu televizyon karşısında dizi ve film izlemekle geçmiş ve yıllar geçtikçe sinema sektörüne olan ilgisi artmış Mustafa Ağır’ın ve 26 yaşında iken Sinemaya atılmaya karar verip Senaryosunu kendinin yazdığı ve kendi yönettiği kısa metrajlı “Tebessüm” filmi çekmiş ve bu film Kar film festivalinde kurgusal dalda finale kalmış, Ağır daha sonra ki yıllar da sürekli şiir ve denemeler yazan biri olarak neden bunları kitaba dönüştürmeyeyim deyip ilk kitabı olan “Maestro” isimli şiir kitabını 2015 yılında bastırıp piyasaya sürmüş ve kitabın satış rakamlarının iyi olmasından dolayı aynı kitap 2019 yılında 2. baskısını yapmış, bu arada Mustafa kardeşim şiir yazarken aldığı hazzı anlata anlata bitiremiyor şiire olan ilgimden dolayı kendisine bu konuda yürekten katıldığımı beyan ettikten sonra sohbetimize devam ediyoruz.

İlk şiir kitabında istediği başarıyı yakalayan Uşaklı Şair ve yazarı Mustafa Ağır şiir yazmaya devam ederek ilk kitabının 1 yıl ardından yani 2016 yılında “Bana Bir Dost Lazım” isimli şiir kitabını yayınlamış ve bu şiir kitabı da başarıya ulaşarak ilk kitap gibi 2019 yılında 2. baskısını yapmış bu kitapların bir özelliği de ikisinin de İstanbul’da basılmış ve İstanbul’da satışa sunulmuş olması , tabiî ki şu an isteyenler Uşak’ta bu kitaplara da ulaşabiliyorlar.

Şiirler yazmaya devam eden Uşak’lı yazarımız Mustafa Ağır 3. kitabını da yine bir şiir kitabı olarak yayınlamış  “Bir Geceye Dört Mevsim” isimli bu şiir kitabının da baskı tarihi yine 2019 senesi.

Mustafa Ağır 4. kitabını çıkarmadan önce tekrar bir şiir kitabımı yoksa yazmış olduğu bir romanı bastırıp bu kez de onu okuyucularının beğenisine sunmak konusunda ne kadar kararsız kalsa da sonunda 4. kitabı olan  “Bırakın da Beş Dakika Kafa Dinleyelim” isimli Romanı bastırarak 2021 yılın da piyasaya sürmüş ve hemen akabinde bu kitaptan 3 ay sonrada ilk öykü denemesi olan ve toplam 17 öyküden oluşan “Kültablasından Taşanlar” isimli öykü kitabını baskıya vererek okurları ile buluşturmuş.

Yazarımız Mustafa Ağır bu günlerde son kitabı olan ve küçük yaşta uğradığı istismardan dolayı Şizofreni hastası olan bir gencin hayat hikayesinin anlatıldığı “Mustafa Abi” isimli kitabının son rötuşlarını yapıyor ve okuyucuları ile bu kitabını da yıl sonuna kadar buluşturmayı hedefliyor.

Uşaklı yazarımız Mustafa Ağır ile sohbetimizin tavan yaptığı bu dakikalarda kahvelerin biri geliyor biri gidiyor Şairliğinin ve Yazarlığının yanı sıra hoş sohbetleri ve esprili konuşmaları ile yazarımızla olan sohbetimizin son deminmde ilerde varmı başka çalışmalar diye soruyorum çünkü yazarımızın bütün kitaplarını bu sohbetten önce aldım tabi ki Uşaklı bir yazarımızın yazdığı kitapları okumak fazlasıyla heyecan verici ve memnun edici bir durum, Mustafa kardeşimiz gelecekle ilgili yine bir kitap projesi olduğunu ve şu an bu kitabını yazmaya devam ettiğini belirtiyor ve diyor ki bu kitap hayata tamam kalsın diyenlerin kitabı olacak ve eminim ki çok beğenilecek deyip kitabının ismini de şimdiden kulaklarımıza fısıldıyor “Tamam Kalsın”…..

Evet değerli Uşak Esnaf Gazetesi okuyucuları işte böyle Yazarımız Mustafa Ağır ile olan sohbetimiz, Uşak için bir şeyler yapmaya çalışanların, İlimize küçük de olsa bir eser bırakanların ve bırakmak isteyenlerin her zaman yanındayız bu serimizin 3. bölümünde Uşaklı Yazarımız Mustafa Ağır ile birlikteydik ve onunla geçirdiğimiz zamandan büyük keyif aldık, ben Mustafa kardeşimizin bu işi daha da ileriye taşıyacağını ve bu işte daha çok yol kat edeceğinden adım gibi eminim çünkü ruhunu vermiş bu işe Mustafa kardeşim, ALLAH başarılarını daim etsin, yolun açık olsun Mustafa Ağır…..

İzzet Dönmez

Editör: TE Bilişim