Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik.

Bırakma Beni

Bırakma Beni, kaldıkları yetimhaneden çıkıp yeni bir hayat kurmanın hayalini kuran üç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Küçük bir çocuk olan İsa’nın hayatı oyuncaklarla oynayıp okumayı öğrenmek gibi konforlardan uzaktadır. Küçük çocuk çok stresli bir evreyi geçirmektedir. Küçük İsa’nın annesinin ölümü onu fazlasıyla sarsmıştır ancak zorluklar bununla da sınırlı kalmaz. Çok sevdiği annesinin ölümünün ardından küçük çocuk Şanlıurfa’ya gönderilir. Bundan sonra yaşayacağı yer, Suriyeli çocukların kaldığı bir yetimhane olacaktır. İsa burada Ahmet ve Motaz’la tanışır ve arkadaş olur. Ahmed, Suriye’de kaybolan babasına tekrar kavuşacağı ümidi ile yaşamaktadır. Motaz ise yeniden evlenen annesi tarafından yetimhaneye bırakılmıştır. Farklı karakterde olan İsa, Ahmet ve Motaz’ın tek amacı vardır; o da yetimhaneden çıkıp yeni bir hayat kurmak. Her şeyini kaybetmiş olan bu üç küçük çocuğun birbirlerine olan bağları hayatlarını değiştirecek ve onlara kılavuzluk edecektir... Yönetmenliğini ve senaristliğin koltuğunda Aida Begic’in üstlendiği dram türündeki filmin kadrosunda Isa Demlakhi, Ahmad Husrom, Motaz Faez Basha, Ossama Mahmud Himeli gibi isimler yer alıyor.

Bücür

Bücür, annesini bulmaya çalışan genç bir delikanlının bu süreçte atıldığı maceraları konu ediyor. Zamanını bilgisayarın başında geçiren, ultra zeki bir çocuk olan Umut tam bir bilgisayar dehasıdır. Annesini hiç görmeyen ve onun kim olduğunu merak eden Umut, onuncu yaşına basmadan önce annesini bulmaya karar verir. Annesini bulmak için internet ve teknolojiden yardım alan Umut üstün becerileri sayesinde annesini izine rastlar. Annesi ile ilgili öğrendiklerinden sonra İstanbul’un yolunu tutan Umut burada bir tesadüf eseri Özge’ye rastlar. Annesini bulmak için sadece 3 günü olan Umut, Özge ile birlikte kendilerini türlü belaların içinde bulur. Genç delikanlı bir yandan annesini bulmaya çalışırken bir yandan da Özge ile peşlerine düşen adamlardan kurtulmaya çalışır.

Yönetmen koltuğunda Umut Kırca’nın oturduğu Bücür’ün senaryosunu Yaşar Arak ve Ömer Müfit Pınar kaleme alıyor. Berat Efe Parlar’ın Umut karakterini canlandırdığı "Bücür” filminin oyuncu kadrosunda Seren Şirince, Taner Barlas, Seçkin Özdemir , Dolunay Soysert, Suat Sungur, Durul Bazan gibi isimler yer alıyor.

Cesur Araba

Cesur Araba, şehrin en hızlı taksisi Wheely’nin aşkı Bella di Monetti için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Gasket City’deki en hızlı taksi hiç şüphesiz ki Wheely’dir. Aldığı tüm işleri hızlı bitirmesi ile nam salmıştır. Bir gün yine aldığı işi yetiştirmeye çalışırken beklenmeyen bir şey olur. İtalyan model "Bella di Monetti"ye çarpan Wheely, modele sırılsıklam aşık olur. Ama bu aşkın karşısında zorlu bir rakibi vardır. Şehrin araba mafyası lideri Kaiser’da Wheel’i gibi Bella di Monetti’ye aşıktır. Wheely, en iyi arkadaşı Putt Putt ile beraber aşkı uğruna 18 tekerlekli canavar kamyonun liderliğindeki bir yeraltı araba mafyasıyla mücadele etmek zorunda kalır.

Yönetmen koltuğunda Yusry Abdul Halim’in oturduğu animasyon türündeki filmin seslendirme kadrosunda Ogie Banks, Gavin Yap, Barbara Goodson, Armando Valdes, Diong Chae Lian, Frances Lee McCain, Brock Powell gibi isimler yer alıyor.

Dehşetin Yüzü

Dehşetin Yüzü, bir manastırda gerçekleşen intihar olayını araştırmaya giden bir rahip ile çırağın yaşadıklarını konu ediyor. Romanya’daki bir manastırda yaşayan genç bir rahibenin intihar etmesi, sorunlu geçmişinin etkisinden kurtulamayan bir rahip ile nihai yeminini etmenin eşiğindeki bir çırak Vatikan tarafından bölgeye gönderilir. İkilinin amacı olayı araştırmaktır. Ancak birlikte, manastırın korkunç sırrını keşfederler. Hayatlarının yanı sıra inançlarını ve ruhlarını da tehlikeye atan ikili, şeytani rahibe biçiminde boy gösteren kötü niyetli Valak ile karşı karşıya kalır. Manastır, yaşam ve lanet arasında korkunç bir savaş alanı haline gelecektir...

Korku Seansı serisinin spin-offu Dehşetin Yüzü filminin yönetmen koltuğunda Corin Hardy oturuyor. Filmin başrollerini Rahip Burke olarak Demian Bichir ve Rahibe Irene olarak Taissa Farmiga üstlenirken, kadroda Rahibe Victoria olarak Charlotte Hope, Rahibe Oana olarak Ingrid Bisu ve "Korku Seansı 2"nin yıldızı Rahibe Valak olarak Bonnie Aarons yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Maxime Alexandre üstleniyor.

Göç Yolu

Göç Yolu, 1912 yılında, Balkan harbinden sonra baskı zulüm ve soykırıma dayanamayan hasta, yaşlı, yaralı ve çocuklu ailelerin Türkiye’ye gelene kadar yolda yaşadıkları dramı ve ölüm kalım mücadelesini anlatıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Turgut Ural’ın üstlendiği Göç Yolu filminin oyuncu kadrosunda Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Ercüment Fidan, Esra Sönmezer, Hülya Diken gibi isimler yer alıyor.

Güvercin

Güvercin, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu ediyor. Kendi halinde bir yaşantısı olan Yusuf’un en büyük tutkusu babasından yadigar kalan güvercinleridir. Ablası ve ağabeyi ile birlikte Adana’nın kenar mahallelerinden birinde yaşayan Yusuf, oturdukları evin çatısında güvercinlerini besleyip eğitir. Maverdi adını verdiği bir dişi güverciniyle özel bir bağ kurar. Fakat onu bu durumu ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ailesinin yaptığı baskılardan bunalan Yusuf hayatın gerçekleri ile yüzleşir. Adana’nın kenar mahallelerinin birinde abi ve ablasıyla beraber yaşayan, yalnız, kapalı, hassas bir genç olan Yusuf gerçekte nasıl biridir?..

Güvercin filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Banu Sıvacı üstleniyor. Başrolünü Kemal Burak Alper’in üstlendiği dram türündeki filmin kadrosunda Evren Erler, Ruhi Sarı, Demet Genç, Michal Elia Kamal gibi isimler yer alıyor. Film, Sofia Film Fest’ten En İyi Yönetmen ödülünün yanı sıra 2018 Ulusal Yarışma’dan da En İyi İlk Film ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini aldı.

İntikam Meleği

İntikam Meleği, sevdiklerinin öcünü almaya çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Genç anne Riley, kocası ve kızının vahşice öldürülmesiyle sonuçlanan bir saldırıda yaralanmış ve komaya girmiştir. Kendisine geldikten sonra adaletin sağlanması için çabalayan Riley, sistemin ailesinin katillerini koruduğunu fark eder. Sistemdeki bu yozlaşma Riley’in örnek bir vatandaştan bir şehir gerillasına dönüşmesine neden olur. Bunca zaman çektiği acıdan güç alan ve hayal kırıklığını kişisel motivasyon kaynağına çeviren Riley, durdurulamaz bir güç haline gelmek için yıllarını zihnini, bedenini ve ruhunu eğiterek geçirir. Riley şimdi kendi adaletini sağlamak için yeraltı dünyasından, polisten ve FBI’dan bir adım önde olmalıdır...

Filmin yönetmen koltuğunda 96 Saat ve Banliyö 13 gibi başarılı aksiyon türü filmlerle adından söz ettiren Pierre Morel oturuyor. Başrolünü Altın Küre ödüllü oyuncu Jennifer Garner’ın üstlendiği filmin kadrosunda John Ortiz, John Gallagher, Jr., Method Man, Richard Cabral ve Tyson Ritter gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunda ise "Kod Adı Londra"nın senaristi Chad St. John’un imzası var.

Kapımdaki Aşk

Kapımdaki Aşk, kocasından ayrılıp hayatına yeni bir başlangıç yapmaya çalışan genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Alice Kinney yakın zamanda eşiyle ayrılmış olan bir kadındır. Alice, yeni bir başlangıç yapmak için iki genç kızıyla memleketi Los Angeles’a geri dönmeye karar verir. Ancak Los Angeles’ta 40. yaş gününün akşamı kalacak yere ihtiyaç duyan 3 film yapımcısıyla tanışır. Misafir evinde kalmalarına izin veren Alice için sürprizlerle dolu bir gece olacaktır. Alice’in beklenmedik bir şekilde karşısına çıkan yeni ailesi ve yeni romantik ilişkisi, eski kocasının elinde bir çantayla ortaya çıkmasıyla iyice karışacaktır...

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hallie Meyers-Shyer’ın üstlendiği filmin başrolünde Big Little Lies dizisi ve 2014 yapımı Wild filmi ile büyük beğeni toplayan, Oscar ödüllü oyuncu Reese Witherspoon yer alıyor. Kadrosunda Witherspoon’un yanı sıra Pico Alexander, Nat Wolff, Jon Rudnitsky, Michael Sheen, Candice Bergen ve Lake Bell’in de bulunduğu romantik komedi türündeki filmin görüntü yönetmenliğini ise Dean Cundey üstleniyor.

Nezih Bir Film

Nezih Bir Film, başlarını derde sokan Nezih ve Kasım’ın hikayesini anlatıyor. Beceriksiz bir adam olan Nezih, hayatı boyunca bir baltaya sap olamamıştır. Uzun süre nalburluk yapan Nezih, hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve işi bırakır. Nezih, kendisi gibi ezik bir karaktere sahip olan Kasım ile birlikte inşaat şirketi kurar. Birçok ihaleye giren ancak Nezih’in davranışları sonucu eli boş bir şekilde ofise dönen ikiliyi kötü bir sürpriz bekler. Ofislerini basan Cemil Nezih ve Kasım’ı rahatsız etmeye başlar. Cemil’den kurtulmanın yolunu arayan Nezih, İstanbul’un en büyük mafyası olan Keçi Sait’in yakını oldukları yalanını söyleyerek Cemil’i korkutmaya çalışır. Ama bilmediği şey ise Cemil’in Keçi Sait’in kardeşi olduğudur. Başlarına ne tür bir bela açtıklarının farkında olmayan ikili kendilerini tehlikeli bir maceranın içerisinde bulur. Yönetmen koltuğunda Ayhan Özen’in oturduğu filmin senaryosunu Ahmet İlker Okumuş kaleme alıyor. Komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Deniz Barut, Ahmet İlker Okumuş, Mehmet Ali Karakuş, Mehmet Uslu, Müge Boz gibi isimler yer alıyor.

Radiogram

Radiogram, oğluna radyo olabilmek için 100 kilometre yürümeyi göze alan bir babanın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden esinlenilen film 1971 yılında geçiyor. Bulgaristan komünist rejimin etkisi altındadır. İnsanların ezildiği bu dönemde dini ifadeler ve batı kaynaklı müzik gibi birçok şey ulusal tehdit olarak kabul edilir. BBC, Deutsche Welle, Özgür Avrupa Radyosu ülkede yasaklananlar arasındadır. Bu zorlu koşullarda Rodop Dağları’nda yaşayan bir baba rock’n’roll delisi olan küçük oğluna yeni bir radyo almak ister. Fakat bunun için 100 kilometre yürüyerek şehre gitmesi gerekir. Oğlunun isteğini yerine getirmeye karar veren baba her şeyi göze alarak zorlu bir yolculuğa çıkar.

Rouzie Hassanova’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Alexander Hadjiangelov, Yana Titova, Aleksandar Aleksiev gibi isimler yer alıyor.

Sorma Neden?

Sorma Neden, düğün gecesinde damadın kaybolması sonrasında yaşananları konu ediyor. Yağmur ile Kayhan evlilik hazırlığındadır. Fakat çevrelerinden kimse bu düğünün gerçekleşmesini istemez. Kaynana ve görümceler Yağmur’u beğenmez ama Kayhan’a söz geçiremezler. Aşkını kalbine gömmeyi başaramamış gelinin eski sevgilisi ise bir umutla çıka gelir. Kimsenin istemediği düğün gecesinde herkesi şok eden bir şey olur. Damat ortadan kaybolmuştur. Kayıp damadı bulmaya çalışan polisler, Kayhan’ın arkadaşları, borçluları, yaşadığı mahallenin esnafı ve ailesini sorguya çeker. Polislerin sorguda öğrendiklerinden sonra işler iyice karışır. Bu macera ve gizem dolu düğünde kaybolan damat bulunabilecek midir? Yönetmen koltuğunda Tolga Baş’ın oturduğu "Sorma Neden?" filminin senaryosunu Doğuhan Korkut kaleme alıyor. Başrollerini Burak Satıbol, Derya Şensoy ve Toygan Avanoğlu’nun paylaştığı komedi türündeki filmin kadrosunda Yılmaz Gruda,Yiğit Arı, Güray Özcan, Hacı Ali Konuk, Nazlı Tosunoğlu, Ayça Işıldar Ak gibi isimler bulunuyor. Görüntü yönetmenliğini Aşkın Sağıroğlu’nun üstlendiği filmin müzikleri ise İrsel Çivit’e ait.

(İHA)
Kaynak: iha