High Life

Ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Onların bu cezayı almamaları için önlerinde tek bir seçenek vardır; o da sonu ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmayı kabul etmek. Şanslarını denemek isteyen suçlular, uzayda geçecek olan insan üreme deneyinin bir parçası olmayı kabul eder. Ancak hayatta kalmak onlar için hiç de kolay olmayacaktır. İçinde bulundıkları gemi kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca suçlular için adeta bir ölüm kalım savaşı başlayacaktır.

Alem-i Cin 2

Alem-i Cin filminin devam halkası olan yapımda, ilk filmde meydana gelen olayların ardından yaşanan doğaüstü olaylar konu ediliyor. İlk filmde Cinler Alemi’ne hapsolan Yeliz’e kimse ulaşamamıştır. Polis, genç kızın bu gizemli kayboluşunu araştırmaya başlar. Yeliz’in kayboluşu ile ilgili tüm oklar Salih Hoca’yı gösterince, polisler onu gözaltına alır. Genç kızın kayboluşunun sorumlusu olarak görülen Salih’in sorgu odasında anlattıkları, polise benzer bir vakayı anımsatır. Salih’in anlattıkları ile Yakup’up oğlu Yusuf’un yaşadığı paranormal olaylar arasında birçok benzerlik vardır. Yakup da tıpkı Yeliz’in başına geldiği gibi cinlerin saldırısı altındadır. Dava ile ilgili yaptığı araştırmayı iyice derinleştiren polis, bir süre sonra Yakup, oğlu Yusuf ve Salih Hoca arasında çok bir karar vermek zorunda kalır.

Şeytan Göz

Şeytan Göz, babasının gizemli ölümünü araştıran genç bir kadının başına gelenleri konu ediyor. Genç bir kadın, babasını ölümünün ardından büyük bir yıkıma uğrar. Babasının gizemli ölümünü araştırmaya karar veren kadın, babasının köyde bulunan evine doğru yola koyulur. Evde bir şeyler bulma ümidiyle arama yapmaya başlayan kadın, büyücülükle bağlantılı lanetli bir muska keşfeder. Muskanın karanlık güçleri olduğunu anlayan genç kadın, en büyük dileğinin yerine getirilmesi karşılığında ona musallat olacak olan iki ölümcül iblisin kilidini açar.

Şişman Harekat Timi

Şişman Harekat Timi, Japon mafyasına karşı savaş açan iki şişman ajanın başına gelenleri konu ediyor. Japonya’da sıradan bir hayat süren genç bir adamın en büyük hayali ajan olmaktır. Ancak o, ajan olmaya pek de uygun biri değildir. Obezite olan adam, hayallerini yaşamak yerine, Japonya’da bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Ancak bir gün hastaneye gelen bir hasta, onun hayatının tamamen değişmesine neden olur. Hastaneye gelen hasta, kendisine ajan olduğunu söyler. Üstelik o da obezite hastasıdır. Tanıştığı adamdan ilham alan güvenlik görevlisi, hayallerinin peşinden gitmeye karar vererek işinden istifa eder. Birlikte çalışmaya karar veren ve Japon mafyasına karşı savaş açan iki şişman ajan, kendilerini zorlu bir maceranın içerisinde bulur.

Suikastçı

Cleveland polis departmanında göreve başlayan çaylak dedektif Michael, rahmetli babasının gölgesinden çıkmak için çabalamaktadır. Michael’ın babası, o çocukken uyuşturucu skandalından hüküm görmüş bir dedektiftir. Babasının meslekten men edilmesine neden olan skandalı sorma imkanı bulamayan Micheal, hayatını onun gölgesi altında yaşamaktan fazlasıyla bunalmıştır. Şimdi ise babasının gölgesinden kurtulmak ve kendini katılmak için eline büyük bir fırsat geçer. Polisin elinde bulunan 1 milyon değerindeki uyuşturucu çalınıp, üstüne davayı yürüten dedektif ölünce Miacheal davayı almak için amirine yalvarır. Eline geçen fırsatı kaçırmak istemeyen Michael, davayı almayı başarınca hızla çalışmalara başlar. Soruşturma ilerledikçe davanın asıl yüzünü öğrenen Michael, bu süreçte gerçeklerin ortaya çıkmasını önlemeye çalışan suikastçılarla savaşmak zorunda kalır.

Çifte Hayatlar

Çifte Hayatlar, değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışan bir yayımcı ve yazarın hikayesini anlatıyor. Başarılı bir yayımevi yöneticisi olan Alain, yıllardır ünlü yazar Leonard ile birlikte çalışmaktadır. Leonard, yeni bir kitap hazırlığındadır. Ancak bu sırada yayıncılık dünyası, büyük bir değişim içerisindedir. Hızla değişen ekonomik dünya, yayıncılıkta da bir dönüşüm yaratmış, yayıncılıkta dijital bir döneme geçilmiştir. Alain ve Leonard bir yandan dijital dönüşümün edebiyat dünyası üzerindeki etkileri ile uğraşıp devrime ayak uydurmaya çalışırken, bir yandan da girdikleri orta yaş krizinin getirdikleri ile boğuşur. Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Hayalet Hikayesi filminden tanıdığımız Olivier Assayas’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Juliette Binoche, Guillaume Canet ve Vincent Macaigne paylaşıyor. Yönetmenin senaryosunu da kaleme aldığı filmin kadrosunda Nora Hamzawi, Christa Théret, Pascal Greggory, Sigrid Bouaziz, Nicolas Bouchaud gibi isimler yer alıyor.

Şampiyonlar

Marco Montes, İspanyol basketbol liginde yer alan önemli bir takımın, ikinci antrenörü olarak görev yapan bir basketbol koçudur. Kibirli bir adam olan Marco, bu yüzden özel hayatında sıkıntılar yaşamaktadır. Bir gün basketbol müsabakasında birinci antrenör ile tartışınca stadyumdan kovulur. Bunun üzerine bir de sarhoş olduğu bir gün polis aracına çarpınca tutuklanır. Hakim karşısına çıkan Marco, bir seçim yapmak zorunda bırakılır. Ya 2 yıl hapis yatacak ya da 90 gün boyunca topluma hizmet etmekle görevlendirilecektir. Gönüllü olmasa da topluma hizmet etmeyi kabul eden Marco, zihinsel engelli çocuklardan oluşan “Los Amigos” adlı bir basketbol takımını eğitmekle görevlendirilir. Bir yandan eşi Sonia ile olan evliliğini kurtarmaya çalışan Marco, bir yandan da çocukları eğitmeye başlar. Bu sırada “Los Amigos” ulusal paralimpik yarışmaya hak kazandığını öğrenen Marco, kendisini daha büyük bir sıkıntının içinde bulur. Ancak eşinden gördüğü destek sayesinde Marco, hem kendi sorunlarını çözmek hem de takımı şampiyon yapmak için mücadele etmeye karar verir.

Eksi Bir

Yarı felçli, meczup bir adam olan Şemsi, ısınmak için girdiği kültür merkezinden zabıtalar tarafından çıkarılır. Bel altı reflekslerini kaybeden Şemsi, idrar ve dışkısını yaptığının farkında olmaz. Zabıtalar Şemsi’yi arabaya alarak onu yerleştirecekleri bir kurum bulmak için yola koyulurlar. Arabanın içerisine sinen kokudan bunan zabıtlar soğukla yüzleşmek zorunda kalır. Mekan mekan gezerlerken Şemsi’nin hayatına dokunan zabıtalar onun yaşamında kendilerine ait parçalar bulurlar.

Kaos

Kaos, üç günahkarın vicdani hesaplaşmalarını konu ediyor. Birbirini tanımayan üç günahkarın yolu hiç beklenmedik bir zamanda kesişir. İşledikleri günahlardan kaçan ekip çıkan korkunç fırtınadan kurtulabilemek için aynı mağaraya saklanır. Hayatta kalmak için saklandıkları mağaranın çıkışları heyelan nedeniyle kapanınca üç günahkar kendilerini ölmeyi beklerken bulur. Bu zorlu süreç onların vicdanlarıyla hesaplaşmalarına neden olur. Semir Aslanyürek’in yönetmenliğini ve senaristlliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Bülent Emin Yara, Orhan Aydın, Erdal Sarı, Yetkin Dikinciler, Canan Ergüder, Salih Usta gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: iha