Kitap, yazarın kendi doğum hikayesiyle başlıyor. İki kızı olan babası aslında bir kızı daha olur diye eşinin hamileliğine karşı çıkıyor ancak annesi bir gece rüyasında kendini bir dergâhta görüyor. Yanına yaklaşan derviş diyor ki “Ben Hacı Bektaş Veli! Karnındaki bebeğin kız olacak! Ben, onun bacağına işaretimi koydum. Niyetini edip, buradan gidebilirsin kızım.” Böylesi sıra dışı bir doğum hikayesiyle, Sakine Şimşek, zorluklarla dolu hayatını bir başa çıkılacaklar deryası olarak yaşarken bir gün, yolu bir soruyla kesişiyor “Sen kimsin?” diyor bir arkadaşı ve yazarın bilmekle ilgili hikayesi de böylece başlıyor… 

Spiritüel öğelerin çoklukla göze çarptığı kitapta yazar gündelik hayatında keşfettiği sırları okurlarla paylaşırken, mucizevi karşılaşmaların derinindeki bilgeliği de gözler önüne seriyor.
Kederin, ayrılığın, yenilginin, yalnızlığın ve çaresizliğin aslında birer aydınlanma rehberi olduğunu keşfeden yazar, hepimizin gündelik sorunlarına bu bakış açısıyla bakarak hem aslında görmemiz gerekeni anlatıyor hem de egonun çetin dalgalarından, bilincin sakin sularına geçişin püf noktalarını paylaşıyor. 

Kişisel gelişim ve spiritüalite konularına ilgi duyanların aşina olduğu farkındalık kavramına, günlük yaşamın zorlayan eşikleri üzerinden bakmanın yollarını anlatan Bana Beni Bilen Bir Ben Lazım, içinde bol bol yer alan özdeyişlerle de sürükleyici bir okuma olanağı yaratıyor. Yazardan Direkt yayınevi tarafından yayımlanan kitabı www.heryerdekitap.com kitap sitesinden satın alabilirsiniz.


 

Editör: TE Bilişim