Takkeli yaşlı adam vapurdaki müzisyenlere saldırdı.

Yaşlı ve takkeli bir adam vapurdaki müzisyenlere “bunlar misyoner” diyerek saldırdı. Belediyeden izin alarak müzik yapan müzisyenlere, yumruklu saldırı girişiminde bulunan yaşlı adamı güvenlik uyararak,“dinlemek istemiyorsan üst kata çık” dedi.

Bir dönem çokça tartışılan ‘vapurlarda müzik’ konusu resmi izne bağlandı. Daha önce güvenlik görevlileri ile sorun yaşayan sokak müzisyenleri bundan böyle Şehir Hatları’ndan izin alarak müziklerini icra edebilecek.
Şehir Hatları, vapur yolcularının seyahatlerini müzikle renklendirmek, daha keyifli hale getirmek amacıyla bu uygulamayı başlattı. Beşiktaş – Kadıköy, Karaköy – Kadıköy, Eminönü – Kadıköy, Üsküdar – Eminönü hatlarında; ayrıca haftanın üç günü Haliç hattında, hava şartlarının el verdiği ölçülerde hafta sonu Adalar hattında, sadece alt arka salonda şarkılarını canlı olarak seslendiriyor.

“VAPURLARIMIZDA MÜZİK VAR”
Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, karar alma süreçlerinde öncelikle yolcularının öneri, talep ve şikâyetlerini dikkate aldıklarını vurgulayarak “Kamusal alanlarda bir kültür olarak gelişen müzik performanslarının vapurlarda da yolculara rahatsızlık vermeden icra edilmesini, izinsiz yapılan uygulamaların da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yolcularımızın vapurda geçirecekleri vakitleri hoş bir sedaya dönüştürmek istiyoruz. Seferlerimizde müziğin büyülü ritmi, saz, ney, gitar, kemençe, tar, keman, çello, akordeonun sesleri dalgaların seslerine karışacak. Kaliteli bir şekilde devam ettiği sürece olmasını ümit ediyoruz. Belli dönemlerde yeni katılımlar olacaktır” dedi.

VAPUR MÜZİSYENİ OLMANIN KRİTERLERİ
Vapurlarda müzik icra etmek isteyen adaylar öncelikle nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet fotoğraf, adli sicil ve kayıtlı oldukları adres bilgilerini belgeleyerek başvurularını Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ne yapıyor. Temel kriterler, vapurda müzik icra etmek isteyen müzisyenlerin, vapurların ve İstanbul’un kültürel kimliğini yansıtmaları. Yapılan değerlendirmenin ardından, yeterlilik gösteren adaylara izin belgesi ve çalışma kartı düzenleniyor. Vapur müzisyenleri üç ayda bir yenilenecek izin belgeleriyle dönüşümlü olarak hatlarda performanslarını sergileyecek.
 

Editör: TE Bilişim