Gündelik sohbetten sıkılıyor musunuz?

Çok zeki insanlar gündelik sohbetlerden çok çabuk sıkılabilir. Onların kafaları genellikle gün içinde çok farklı çalışır. Her şeyi bir bütün olarak değerlendirir ve analitik yorumlama refleksi gösterirler. Çoğunluğun yaptığı klasik yorumlar onlar için gülünçtür, bir alay konusudur. Bu bayağı sohbetin bir parçası olmaktansa uzaklaşmayı tercih ederler. Bu nedenle kafa dengi arkadaş bulmakta zorluk çekerler. Sonuç onları bir nebze asosyalliğe iter. Zaten aşırı zeki insanların görece az arkadaşa sahip olması bir rastlantı değildir.

Az konuşuyor ve çok mu düşünüyorsunuz?

Zihniniz dahil olduğu problemleri çözmekle meşgulken konuşmak genellikle üçüncü ve hatta dördüncü plandadır. Bir konuda yanıt vermenin ya da fikir beyan etmenin o konuşmaya bir değer katmayacağını düşünebilirsiniz, bu nedenle daha ekonomik ve verimli konuşmayı tercih edersiniz. Çevreniz bu nedenle siz konuştuğunuzda hemen dikkat kesilmeye başlar. Ortamda bulunan kişiler genelde akıllarına gelen her türlü düşünceyi dışa vurur ve bu durumu bir hayli yadırgarsınız. Kimi insanlar çok düşünüp az konuşmanızdan dolayı size bir yafta yapıştırabilir.

Her şeyi ertelemeye yatkın mısınız?

Risk almayı seviyor musunuz?

Başarılı ve üstün zekalı insanların bir diğer önemli özelliği de kolay risk alabilmeleridir. Başarıya giden yolun sadece risk almaktan ve cesur olmaktan geçtiğini bilirler. Hamlelerini de her zaman buna göre yaparlar. Dört duvar arasında sıkışmış, risksiz ve korkakça bir hayat yaşamak hiç onlara göre değildir. Problemlerin çözümü için risk almayı mutlak yol olarak görürler.

Evet bu özellikler sizde varsa siz de araştırmalara göre zeki insan kategorisindesiniz. Ama unutmayın, insanlar etrafında çok zeki insanların barınmasını pek istemezler, bu durum onları gerer, komplekse sokar. Bunlara aldırış etmeyin

Editör: TE Bilişim