Geçtiğimiz yaz aylarında Niğde’de bir Kuran kursunda, bir din görevlisinin beş yaşındaki bir çocuğa cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet’e konuşan ailenin avukatı, ailenin istismarı tesadüfen öğrendiği belirtti.

"Çocuk tüm bunları anlayamayacak bir yaşta. Aile, çocuğunun yaşadıklarını tesadüfen öğreniyor. Çocuk laf arasında Kuran kursundaki görevlinin adını söyleyerek yaşadıklarından kendi konuşma diliyle bahsediyor" ifadelerini kullandı.

"ŞEKER VE DONDURMA VERİRDİ 'NE KADAR AKILLI ÇOCUKSUN...' DERDİ"

Davanın son duruşmasının bugün görüldüğünü ve kararın çıktığını belirten Nergiz, failin kendisini "Neden diğer çocuklar beni şikayet etmiyor da bu çocuk ediyor?" diye savunduğunu söyledi.

Nergiz, hem ÇİM hem de adli tıp raporlarında çocuğun nitelikli cinsel istismara uğradığının kanıtlandığını anlattı.

"DİYANET İŞLERİ'NDEN BİR GÖREVLİ BENİ ARADI VE..."

Nergiz, konuşmalarına şu şekilde son verdi:

"Burası kırsal bir kesim. Dolayısıyla haberlere çıkmadı. Bu duruşma davanın ikinci duruşması. Tüm raporlarda çocuğun nitelikli istismara uğradığı yazıyor. Fail 25 yaşında ve bu kursta bir din görevlisi. Kucağına oturtup sevme bahanesiyle çocuğu düzenli olarak istismara maruz bırakmış."

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir kişi beni arayarak, "Yapanın bir din görevlisi olduğunu söyleme" dedi. Ben de "e nasıl oldu o zaman bu olay?" diye sordum.

Editör: Gökçe Sevim