Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve GİK Üyesi Dr. Julide Sarıkaya Kurdoğlu, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında diş hekimlerinin ve diş hekimliği öğrencilerinin sorunlarına dikkat çeken Kurdoğlu, Zafer Partisi olarak her zaman zor durumda olan Türk vatandaşlarının yanında oldukları gibi Türk diş hekimlerinin de yanında olacaklarını söyledi.

Kendisi de diş hekimi olan Kurdoğlu, sektörün sorunlarına değindiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Devlet krizinde sağlık sisteminin temel yapı taşlarından olan Türk diş hekimleri de etkilenmektedir. Üstün gayretleriyle üniversite sınavını kazanan ve eğitimlerine devam eden öğrenciler, mezun oldukları zaman yetersiz atama koşulları nedeniyle kötü şartlar altında çalışmaktadırlar. Esnetilen denklik şartları ve yabancı öğrenci koşullarına rağmen eğitimlerine devam eden bu öğrenciler, intern hekimler ve kamuda çalışan hekimler reform söylemleri ile vaat edilen iyileştirmeleri beklemekteler. Ama bu iyileştirmeler sürekli gecikmekte son dakika Meclis’ten geçirilen kendi lehlerine olmayan kararlarla bozulmaktadır. Biz Zafer Partisi olarak her zaman haksızlığa Türk vatandaşlarının yanında olduğumuz gibi Türk diş hekimlerinin de yanındayız ve haklarını her zaman arayacağız. Türk Diş Hekimleri gününüz kutlu olsun."

Editör: Yadigar Hanım