jean-Christophe Grangénin yeni romanı "Kurtlar İmparatorluğu"nda bir hayli Türk ve Türkiye var.

Kitap 2003 yılında yazıldı. 2005 yılında filmi çekildi.

" Avrupa kamuoyu, 13 yıl evvel bir filmle bu operasyona hazırlandı. Bozkurt işaretinin kötülüğün, terörün, insan kaçakçılığının sembolü olduğu algısı oluşturuldu.

Orijinal adı L’empire des Loups olan Kurtlar İmparatorluğu, 2005 Fransız yapımı. Jean-Christophe Grangé’ın romanından uyarlanan filmin konusu şöyle:

Hâfızasını kaybettiği için tedâvi gören Anna Heymes, geçmişinin peşine düşünce Sema Gökalp adında bir Türk olduğunu ve “Bozkurtlar” denilen Türk terör örgütüne mensup olduğunu öğrenir.

Türk göçmen kadınları öldüren bir câninin peşine düşen dedektif Paul Nerteaux, Türk mahallesini iyi tanıyan eski polis Jean-Louis Schiffer’den destek ister. Birlikte cinâyeti çözmeye çalışırken Fransa’nın “Terörle Mücâdele”birimiyle yolları kesişir. Teröristlerin arasına sızmak için zihin kontrolü üzerine çalışan ve bir göçmen kadından bir Fransız ev kadını çıkarmayı deneyen birim, seçtikleri göçmen kadının Sema Gökalp olduğunu bilmeden denek olarak kullanmışlardır. Çünkü Sema, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapan “Bozkurtlar”a ihânet etmiş ve yüzünü değiştirmiştir.

İki olay birleşince ucu Kapadokya’ya uzanan bir kovalamaca başlar.