Gazeteci Levent Gültekin, anayasa tartışmalarına yeni bir bakış açısı getiriyor. “Erdoğan Can Atalay’ın milletvekilliğine dönmesini istemiyor olsaydı 3 ay önce Numan Kurtulmuş’a o kararı Meclis’te okuturdu” diyen Gültekin, Erdoğan’ın yumuşama politikalarına karşılık anayasa mahkemesine saldırı yapıldığını iddia etti.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Anayasa Mahkemesi hem Tayyip Erdoğan’ın hem de Türkiye’nin nefes borusu. Şu anda bir odak onu tıkamaya çalışıyor. Şu anda ortada bir devlet krizi var. Bunu ortadan kaldırmaya çalışanlar ancak bu ülkenin düşmanı olabilir.

Erdoğan Can Atalay’ın milletvekilliğine dönmesini istemiyor olsaydı 3 ay önce Numan Kurtulmuş’a o kararı Meclis’te okuturdu. Yargıtay kararının arkasında Erdoğan var diyenler şunu da söylemiş oluyor: Meclis Başkanı Tayyip Erdoğan’a rağmen tavır alıyor. Hayır. Tayyip Erdoğan eğer Anayasa Mahkemesinden Can Atalay kararının çıkmasını istememiş olsaydı o karar çıkmazdı.

Ali Yerlikaya içişleri bakanı olarak atanıyor. Bir hafta sonra hakkında FETÖ ile iltisaklı olduğuna dair dosya hazırlanıyor. Bunu da mı görmüyoruz, yargıda ne olduğunu anlamak için. Tayyip Erdoğan’ın atadığı içişleri bakanına yargı fetöyle iltisaklı diye dosya hazırlıyor. Ali Yerlikaya’daki yumuşamayı herkes görüyor. KHK ile atılan ama yargı kararıyla geri dönenleri Ali Yerlikaya işe aldı. Aynı Ali Yerlikaya valiyken cumartesi annelerine polis gönderiyordu. Aynı Yerlikaya içişleri bakanı oldu cumartesi annelerine hürmet ediyor. Bu politika değişikliğinin karşılığı anayasa mahkemesine saldırı olarak geliyor.

Editör: Habererk Habererk