Binlerce kişinin hayatına mal olan ve büyük maddi kayıplara yol açan felaketin ardından birçok sokak sular altında kaldı ve çamurla kaplandı.

Daniel binlerce kişiyi yerinden etti

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü, Libya'nın doğusundaki bir kıyı kentinde meydana gelen yıkıcı sel felaketlerinin en az 35.000 kişiyi yerinden ettiğini söyledi.
Uluslararası Göç Örgütü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, selin insani yardım çalışanlarının zorlukla erişebildiği Derna şehrinin altyapısında ciddi hasara yol açtığını söyledi.
Sel, altyapıda büyük hasara neden oldu ve Derna'ya giden birçok yolu tahrip etti, uluslararası kurtarma ekiplerinin ve evleri yıkılan veya hasar gören on binlerce kişiye insani yardımın ulaşmasını engelledi.

Libya'daki Uluslararası Kızıl Haç Komitesi heyeti başkanı şunları söyledi: "Yedi metre yüksekliğindeki dalgalar Derna şehrini sular altında bırakarak yoluna çıkan her şeyi yok etti. İnsan kayıpları çok büyük."dedi

Libya'da sel felaketi

Daha önce, Libya Parlamentosu tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı medya yetkilisi Muhammad Abu Lamoucha, Salı günü yaptığı açıklamada, Derna'daki ölü sayısının6 bin  kişiyi aştığını belirterek, diğer kasabalarda da onlarca ölüm olduğuna dair raporların alındığını kaydetti.

Derne liman kentinin normalde 7 girişini olduğunu ifade eden IOM, sel sonrasında kente ancak 2 yerden erişim sağlandığını ve kentin içinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprülerin çöktüğünü kaydetti.  


 
 

Editör: Habererk Com