Manavgat'ta, adı açıklanmayan bir kişi, yeni aldığı teknesinin tescil ve kayıt işlemleri için Manavgat Liman Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Ancak, başvuru sahibini odasına çağıran Manavgat Liman Başkanı İ.E.B., kayıt işlemleri için 3 bin Euro talep etti. Tekne sahibi, Liman Başkanının isteğine 'evet' dedi ve kayıt işlemi için ödeme yaptı. Ancak daha sonra bu durumdan rahatsız olan tekne sahibi, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu.

Haberdenizde’de yer alan habere göre, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Jandarma ekipleri, önce ödeme için alınan 3 bin Euro'nun seri numarasını kaydetti. Daha sonra, bu parayı tekne sahibi odadan çıktıktan sonra sivil giyimli jandarma görevlileri kendilerini tanıtarak içeri girdi.

Oda içerisinde yapılan arama sonucunda, tekne sahibinin verdiği seri numarasıyla kaydedilen 3 bin Euro, Manavgat Liman Başkanı İ.E.B.'nin masasının çekmecesinde bulundu. Şüpheli İ.E.B., jandarma ekipleri tarafından 'rüşvet almak' suçundan gözaltına alındı.

Editör: Habererk Haber Merkezi