Limon gibi bazı kokular ferahlatıcı özelliğe sahiptir. Bu koku ortaya çıktığında sizi sadece ferahlatmakla kalmaz, sağlığınız için de oldukça iyidir.

Sayısız faydası olan limonu yıllarca suyunuza, çayınıza, salatanıza koydunuz. Ama uyurken komodinin üstüne limon koymak hiçbirimizin aklına gelmedi. Neden? Oysa:

Tüm yapmanız gereken şey; bir limonu alıp, onu dörde bölmek ve üstüne tuz serpmek… Dilimlediğiniz limonları, komodin üzerine koyarak, kendinizi limonun korumasında uykuya dalmak.

Peki, uyurken yanınıza limon koymanın ne gibi faydaları olabilir? Hadi canım sende demeyiniz!

Gerginliğinizi alır

Stres birçok insanın genel sorunu… Yatakta dönüp durmanıza yol açan stres ve anksiyete gibi durumlar uyumanızı güçleştirir. Komodin üzerindeki limon ise sizi sakinleştirir. Araştırmaya göre; narenciye kokusu kişinin beyin dalgalarını ve duygularını rahatlatıyor. Huzur hormonlarını çalıştırıyor.

Yatmadan önce neden odaklanmanız gerektiğini soruyor olabilirsiniz. Eğer beyni sürekli meşgul olan ve uykusuzluk sorunu olan bir kişiyseniz psikologlar olumlu şeylere odaklanmanız gerektiğini söylüyor. Odaklanmak için ise limon kokusu birebir… Denemekle ne kaybedeceksiniz?

Sivrisineğin kulağınızın etrafında dolaşmasından veya gece boyu sinekler tarafından ısırılmaktan bıktıysanız bu haber tam da size göre

Limon, sivrisineklerin sevmediği bir şey! Ayrıca limon her tür böceği öldürür. Bu dilimler onları odanın gerisinde hapis tutar.

Sabahleyin enerjinizin artmasını ve pozitif olmanızı sağlar

Sabahleyin erkenden uyanmak, birçok insanın çok zorlandığı bir şey! Ancak komodin üzerindeki bu dilimler uyanma sürecinizi daha az acılı bir hale getirecek. Limon kokusu beyninizin serotonin seviyelerini artırır.

Limon sadece etrafın güzel kokmasını sağlamıyor aynı zamanda havayı arındırıyor. Çok güçlüdür, hatta bir odadan boya kokusunu çabucak çıkarmak için limon kullanabilirsiniz. Deneyiniz!

Limon aroması kan basıncını düşürür. Pek çok insanın kan basıncının yüksek olduğunu düşünecek olursak, limonun insanlar için kullanışlı bir meyve olduğunu anlamak zor olmaz.

LİMONUN FAYDALARI BU KADARCIK MI?

* İştah açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

* Damar sertliğini ve sertliğini önleyici etkisi vardır.

* Soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük şikâyetlerini azaltır.

* Mikrop öldürücüdür. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır.

* Kalp krizi, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklardan vücudu koruyan bir antioksidandır.

*Rahatlatıcı etkisi ile vücuttaki ağrıları hafifletir, ateşi ve tansiyonu düşürür.

* İdrar yollarında görülen enfeksiyonlara karşı etkilidir.

* Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır.

* Ciltteki sivilcelere karşı oldukça etkilidir.

* Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir.

* Limon suyu gargara yapmak için de kullanılır. Plakları temizler, dişleri beyazlatır ve diş minesini güçlendirir.

Bu kadar alıntı ve birazcık katkı yeter. Gerisi size kalmış.

Esen kalınız.