Otelin Genel Müdürü Tuğçe Türk Ayağ ile birlikte Batum’u konuştuk. 

İşte Ayağ’ın açıklamarı:

Gürcistan İçin Önemli Bir Otel “Tarihi kökeni olan bir otel.1939 tarihinde inşa edilmiş bir otel. Önce devlet tarafından işletiliyor sonra özel sektöre devrediliyor. 2015 Temmuz ayında da iş adamı Galip Öztürk Metro grubuna kattı bu oteli.

Gürcistan için de önemli bir otel

Bu yüzden Türk’lerin işletmeciliğini yapması da ayrıca önemli bir konu. İstanbul’da nasıl Çırağan önemliyse Batum’da da İntourist öyle önemli bir lokasyona sahip.” 

En Merkezi Yerdeyiz

“Otel Batum’un en merkezi yerinde bulunan bir otel. 146 odalıyız. Eğlence merkezi Casino’muz var. Spa, açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu.. 250 kişilik konferans salonumuz, toplantı odamız ve VİP toplantı odalarımız var. 300 kişiye kadar yemekli organizasyon yapabildiğimiz balo salonumuz var.”

Uçuşlar Artırılmalı

“Genel olarak Batum’a daha çok Türkiye’den turist geliyor. Yarısından fazla Türk turist. Tabi ki bunu girişlerin çok kolay olması, uygun ücretli olması etkiliyor. Ortak havalimanımız var ama uçuşumuz az. Bunun için görüşmeler yapılıyor ama alan vergileri yüksek olduğu için geçemiyorlar. O yüzden tek uçak olması büyük bir sıkıntı.”

Batum Yıldızı Parlayan Bir Kent

“İntourist otelin yanı sıra 520 odalı bir otelimiz temmuz da açılıyor. Ayrıca yine başka bir otelimiz daha açılacak. Bunlar bizim kendi işletmemiz dâhilinde olan iki otelimiz. Biz de bunları araştırarak yapıyoruz. Kesinlikle yıldızı parlayan bir kent Batum. Eğlence sektörü bölgede tek lokasyon olması da etkili. Maalesef Türkiye ile Rusya’nın arasının bozulmasından sonra bu bölgeye çok sayıda da Rus geliyor.”

İsrail Turistler Son Dönemde Çok Arttı

“Enteresan bir şekilde İsrail uçuşları arttı. Bu sene yüksek oranda İsrailli turist bekleniyor. Şu an ya için yüzde 50 doluluğumuz İsrailli turistlerden olacak.”

Hem Yurt Dışı Hem Farklı Kültür

“Hem yurt dışına gelip hem de başka bir kültür görmek açısından çok güzel. Akıllarda sadece eğlence sektörü olarak kalmamalı. Sahilde inanılmaz bir park alanı var. Gürcü yemekleri bize yakın gibi görünen ama farklı yemekler bunları keşfedebilirler. Herkesin ailecek gelebileceği ve tatil yapabileceği bir yer.”

“Mutfağımız Dini Yasaklı Yiyeceklere Uzaktır”

Batum’da mutfağında dini inançları gereğince de uzak durduğumuz bir konu. Batum’da bir tek domuz ürünleri pişirilmeyen otel bizim otelimiz. Bu konuda gönül rahatlılığıyla yemek yiyebilirler. Nasıl dünyada İngilizceyse burada da herkes Türkçe bilir. Anlaşma sorunu da çekmezler. 

 

Editör: TE Bilişim