Başbakan Davutoğlu: Kimse Yok mu milletimizin şefkatinin kurumsallaşmış mücessem halidir
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde "Kimse Yok Mu Derneği" hakkındaki övgü dolu sözler sarf etmiş, "Kimse Yok mu milletimizin şefkatinin kurumsallaşmış mücessem bir halidir. Nerede Türkiye varsa, Kimse Yok mu orada olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.
 
Şimdiki politika ise hem muhtaç durumda olan yüz binlerce vatandaşı mağdur ederken, toplumun da tepkisini çekiyor.
 
Maliye Bakanı Şimşek: Allah razı olsun
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 9 Mayıs 2011 tarihinde Kimse Yok Mu Derneği'nce Batman'ın Kozluk ilçesi Koçaklar köyünde yaptırılan 4 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine katılmıştı.
 
Bakan Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ederek, bazı derneklerin slogan attığını bazılarının ise memleketin en ücra köşesine kadar gelip okul yaptığını ifade etmişti.
 
Bakan Şimşek, "Kimse Yok Mu Derneği'ne gerçekten bir teşekkür borçluyuz. Kendilerinden Allah razı olsun. Ta buralara kadar gelmişler, Batman'ın Kozluk ilçesi Koçaklar köyüne. Bu güzelim okulumuzu tümden yenilemişler." demişti.
 
Hüseyin Çelik: Kimse Yok mu'nun neferleri her türlü övgüyü hak ediyor  
 
AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, 17 Ekim 2013 tarihinde yaptığı açıklamada; bayramın bir bölümünü evinden uzakta geçiren Kimse Yok Mu Derneği'nin "neferlerinin" her türlü övgüyü hak ettiğini belirterek, "Hükümetimiz sosyal devletin bütün uygulamaları ile dar gelirlilerin yanında yer alıyor. Ne mutlu bize ki, aynı zamanda sosyal milletiz" ifadelerini kullanmıştı.
 
Çelik, Twitter hesabından yazdığı mesajda, bugünlerde Doğu ve Güneydoğu'dan büyükşehirlere kalkan uçakların yarısını vazifeden dönen Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin doldurduğunu kaydederek, şunları söylemişti:
 
"Bursa'dan, Balıkesir'den, İstanbul'dan, Ankara'dan; özetle Batı'dan Doğu'ya gönül köprüsü kuran Kimse Yok Mu Derneği'ni candan tebrik ederim. Hükümetimiz sosyal devletin bütün uygulamaları ile dar gelirlilerin yanında yer alıyor. Ne mutlu bize ki, aynı zamanda sosyal milletiz. Fakiri, zayıfı, hastayı, engelliyi, kimsesizi vs. görüp gözetmek elbette devletin vazifesidir. Ancak bizim medeniyetimiz alimi cahilden, zengini fakirden, güçlüyü zayıftan sorumlu kılar. Tam da böyle bir misyonla Bayramın en azından bir bölümünü evinden uzakta geçiren Kimse Yok Mu'nun neferleri her türlü övgüyü hak ediyor."
 
Selma Aliye Kavaf: Gerçek Müslüman her zaman başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarına üstün tutabilen kişidir
 
Zaman'ın haberine göre, Kimse Yok Mu Derneği'nin 24 Mayıs 2011 tarihinde düzenlediği akşam yemeğiyle, yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardım faaliyetlerini davetlilerle paylaştığı gecede dönemin Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kimse Yok Mu Derneği'nin dünyanın her yerinde muhtaca, yoksula ulaşan, afetlerde gerekli ilk yardımı en kısa sürede gerçekleştiren dev bir dernek haline geldiğini ifade etmişti: "Bir ayette mealen şu ifadeler yer alır: "...Ve kendileri ihtiyaç içinde olsalar dahi, onları kendi nefislerine tercih ederler." Gerçek Müslüman her zaman başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarına üstün tutabilen kişidir. Bizim medeniyetimizde, "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir" anlayışı vardır. Bu öyle bir anlayıştır ki bir kere komşunun kim olduğu, nasıl biri olduğu hiç önemli değildir. Ve komşu tanımı çok geniş bir kavramdır. İşte bu yaklaşım müthiş bir dayanışma gücünü ve toplumun güçlü yapısını oluşturan anlayıştır."

Editör: TE Bilişim