~~Tutuklandıktan sonra adliyeden ağlayarak çıkan Deniz Seki, yine daha önce tutuklu kaldığı Bakırköy Kadın Cezaevi’ne getirildi.

Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, 6 ay sonra Alkent 2000 sitesindeki saklandığı evde gözaltına alınan Deniz Seki'nin yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.

BU SABAH 08.45'TE...

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, dün gözaltına alınmıştı.Geceyi emniyette geçiren Seki, sabah 08.45'te sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirildi. Seki, buradaki kontrolün ardından polis aracına bindirildi.


deniz-seki-tutuklandi-4978863.jpeg

SEKİ: ZERRE ADALET VARSA...

Seki'nin ellerinin önden kelepçeli olduğu görüldü. Polis aracına binmeden önce konuşan Seki, "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak. Kesinlikle" dedi.

DENİZ SEKİ ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİ!

DENİZ SEKİ TUTUKLANDI

Basın mensuplarının ''İkinci kez Bakırköy Cezaevi'ne gideceksiniz. Ne  hissediyorsunuz?'' sorusuna Seki, kelepçeli ellerini göstererek, ''Ah ah, böyle  ne hissedebilirim'' diye cevap verdi.  Seki, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

deniz-seki-tutuklandi-4978867.jpeg

Seki, adliye karakolunda yaklaşık yarım saat bekledi. Bu sırada avukatlarına ve bir yakınına sarılarak ağladığı görüldü. Ünlü sanatçı daha sonra infaz savcılığına götürüldü.

AĞLAYARAK ÇIKTI, ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ
 
Nöbetçi mahkeme karşısına çıkartılan Seki'ye hakkındaki yakalama kararı okundu. Tutuklanan Seki, adliyeden çıkartılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Güçlükle ilerleyen Seki, polis arabasına bindirilerek Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.
 
deniz-seki-yakaliş-ani.jpg
AVUKATI: CİDDİ KANSER RİSKİ VAR
 
Seki’nin avukatı Naim Karakaya, Seki’nin 6 aydır beklemesinin iki nedeni olduğunu söyledi. Seki’nin ciddi sağlık sorunları olduğunu ifade eden Karakaya, “Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için, bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için bunun ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş, bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz reddolduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır” dedi.
 
DENİZ HAKIM DA BU SONUÇ OLABİLİR
 
Deniz Seki’nin davasında savunma delili toplanmadan hüküm konulduğunu iddia eden avukat Karakaya, “Biz Anayasa Mahkemesi’ne 18 Nisan’da başvurduk. Bu yargılamalar önce özel görevli mahkemeler, daha sonra TMK 10 adıyla anılan mahkemeler üzerinde yapılmıştır. Deniz hanımın bu davadaki hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırılmıştır. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere bu konuda İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili normu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu Deniz Hanım hakkında da sonuçlanabilecek bir normdur” şeklinde konuştu.
 
3 YIL 6,5 AY DAHA CEZAEVİNDE YATACAK
 deniz-seki-yakalandi-2014.jpg
İnfaz Kanunu kapsamında Deniz Seki aldığı hapis cezasının 3’te 2’sini cezaevinde geçirecek. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Deniz Seki, 4 yıl 2 ay daha cezaevinde kalacak. Ancak daha önce 7,5 ay cezaevinde yatan Deniz Seki’nin yattığı süre 4 yıl 2 aydan düşecek. Buna göre Deniz Seki, 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak. Ancak Deniz Seki cezaevinde geçireceği sürenin son bir yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

 

Editör: TE Bilişim