Bir ilk okulu bahçesine yapılan anaokulu için veliler, çocukların oyun alanlarının daraldığını gerekçe göstererek bu tür projelerin daha çok ihtiyaç duyulan bölgelere yapılmasını istedi.

Sanatçı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunu Antalya Konyaaltı’nda açtı. Ergen, açılış töreninde beklemediği protesto gösterisiyle karşılaştı. Dr. Cahit Ünver İlkokulu bahçesinde yapılan anaokulun çocukların oyun alanının daralttığını savunan veliler, bu tür projelerin daha çok ihtiyaç duyulan bölgelere yapılmasını istedi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Antalya’da açtığı ikinci okul olan Oğuzhan Yıldırım Anaokulu’nu gezen Gülben Ergen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da ardından Ağrı ve Uşak’ta anaokulu açılışı yapacaklarını söyledi. Anaokulu eğitimine daha fazla değer verilmesi gerektiğini belirten sanatçı, yaptıkları açılışlarda gördüğü manzara karşısında ümitlerinin tazelendiğini dile getirdi.

Nobel Komitesi tarafından kimya dalındaki Nobel ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar’la ilgili de düşüncelerini açıklayan Gülben Ergen, “Hocamız bize çok büyük bir gurur yaşattı. Yazdıklarına dikkat etmek lazım. Müthiş bir Atatürk aşığı, kıymetli bir bilim insanı kendisini tebrik ediyorum.” dedi. Açılışta Gülben Ergen, küçük bir çocuğu omuzlarına alarak kameralara poz verdi.

VELİLERDEN PROTESTO

Program öncesinde ilkokul içinde bir anaokulunun olmasına rağmen okul bahçesine iki derslikli başka bir anaokulun yapılmasıne karşı çıkan veliler sanatçıya tepki gösterdi. Veli-Der Antalya Şube Başkanı Nalân Metindir, her mahalleye bağımsız bir anaokulu yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Metindir, fiziki koşulları yetersiz okulların bahçelerine anaokul yapılarak çocukların oyun alanlarının daraltıldığı savundu. Veli-Der Antalya Şube Başkanı, “8 anaokulu şubesi olan okulumuzun, olmayan spor salonu, çok yetersiz kütüphanesi, rehberlik odası vb ihtiyaçlar dikkate alınmayıp Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve Gülben Ergen aracılığı ile tüm itirazlarımıza rağmen çok hızlı bir şekilde iki derslikli anaokulu yapıldı. Oraya da zaten var olan anaokulumuzun iki sınıfı taşındı. Böylece okul bahçesi diye bir şey kalmadı artık.” şeklinde konuştu.

Kepez, Aksu, Döşemealtı gibi yerleşim bölgelerinde anaokuluna daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Metindir, “Veliler olarak Anaokulunun okul bahçesinden kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımız için dershane tipi okullar değil, kütüphanesi, laboratuvarı, spor alanları, sanat atölyeleri olan okullar istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası söz konusu okulun kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Editör: TE Bilişim