Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Mutlu Kaya, erkek arkadaşı tarafından 18 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralandı. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki tedavisinin ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) 70 gün tedavi gördü. Türkiye, Mutlu Kaya’yı büyüleyen sesi ile ‘Sesi Çok Güzel’ yarışmasından tanıdı.

"SİBEL CAN, BİR KERE ZİYARETİME GELDİ SONRA HİÇ ARAMADI"

Günlerce ölümle yaşam arasında gidip gelen Mutlu Kaya, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Mutlu Kaya, her şeyin zamanla çok güzel olacağını ifade etti. Yaşanan süreçte hiçbir yarışmacı arkadaşının kendisini aramadığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti: "Jüri üyelerinden Sibel Can bir kere geldi, ondan sonra aramadı. İbrahim Tatlıses ile görüştüm. İbrahim Tatlıses ile görüştüğümde çok mutlu oldum. Allah ondan bin kere razı olsun. Çok iyi bir insan.”

Hastaneden taburcu olduktan sonra müziğe devam etmek istediğini ifade eden Mutlu Kaya, “Görüşmelerim devam ediyor, İtalya’dan teklif geldi. Özellikle genç kızlar dikkat etsinler, ben dikkat ettim; ama şansım yoktu. Klip çekmek istiyorum. Beni arayıp sormadılar ama ben hiçbir şey demiyorum, ben zaten iyi olacağım herkes görecek. Beni beklesinler. Türkiye benim arkamda ben hayranlarımı çok seviyorum. Beni sürekli arayan hayranlarım oldu. Benim ailem çok duygusal, çok zorlu günler geçirdi. Şu anda iyiyim birkaç ay sonra daha iyi olacağım inşallah. Şu anda sadece fizik tedavi devam ediyor. Doktorlarıma teşekkür ediyorum." 

Mutlu Kaya’nın annesi Hanım Kaya, tedavi sürecinin çok iyi gittiğini söyledi. Sanatçı İbrahim Tatlıses’e teşekkür eden anne Kaya, "Elini uzatan, uzatmayan herkesten Allah razı olsun. Gün gün tedavi daha iyiye gidiyor. Sürekli her akşam kontrolleri devam ediyor. Ankara Bilkent’e gittik. Çektiğimiz sıkıntılar, acılar, dile gelemez. İnsanlar bizi çok farklı yargıladılar. Yalan haberler yer aldı. Ben bilmiyordum. Ama çok yalan ve yanlış sözler yazıldı. Yine de Allah herkesten razı olsun. Onları vicdanı ile baş başa bırakacağım. Gazeteciler ağzımdan bir kelime aldı, onlar on tane yazdılar. Ve ben gerçekten kendimde değildim, benim başıma olay gelmişti. Ben bir anneydim, ciğerim yanmıştı, 19 yaşındaki kızım vurulmuştu. Allah hiçbir annenin başına getirmesin böyle bir durumu. Sanat dünyasından küçük Emrah arayıp sordu, küçük bir yardımı oldu, aynı şekilde İzzet beyde. Hiçbir yarışmacı arkadaşı ve jüriler kimse arayıp sormadı. Bir genç kız, Sertap Erener’den, Gökhan Türkmen’den, arkadaşlarından ve sazcı ekibinden en az bir geçmiş olsun bekliyordu. 1 hafta beraber kaldılar ama; hiç kimse sormadı. Mutlu ne derse biz onun arkasındayız, o nasıl derse öyle olur, müzik derse müzik olur. Ama ben bir anne olarak müziğe taraftar değilim. Ben kızımın bir saç teline asla değişmem. Mutlu ne derse her şeyle onun arkasındayım ona desteğiz. Mutlu bu hale getiren insan yalan konuşuyor. 'Bilerek vurmadım' diyor asla öyle bir şey yok kasten ve bilerek vurmuştur. Bütün sözleri yalandır. Tabi kendini savunacak demez ki ben gittim bile bile yaptım. 'İlkin ben değilim' dedi, sonra 'ben bilerek vurmadım' dedi bunu ona devlet soramaz mı? Zaten Mutlu’nun ifadesi alınacak her şey gerçekler ortadadır. Hiçbir hakkı ve hukuku yoktur.” diye konuştu.

Özel Genesis Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İbrahim Yardımeden, rehabilitasyon sürecine başladıklarını belirterek, “Şu an son durumu ayakta destekli durabiliyor, destekli adım atabiliyor, desteksiz oturabiliyor. Konuşmasında bir miktar problem var. Afazi dediğimiz konuşma bozukluğu var. Onun içinde çeşitli tedaviler uyguluyoruz. Fizyoterapistlerimiz eşliğinde tedavilerimizi uyguluyoruz. Yaklaşık 15 seanslık bir fizik tedavi uyguladık. Ayakta dengesi çok iyi değildi. Şu an ayakta tek başına desteksiz durabiliyor ama adım atmada mutlaka destek istiyor. İyiye doğru ilerlemesi için yoğun çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim