Hayri İnal Konağı'nda çalışan Serpil Yıldırım, Melek Baykal’ın Hayri İnal Konağı'nı ziyaret ettiğini ve kendisini en iyi şekilde ağırladıklarını ifade etti. Baykal’ın yapmış olduğu açıklamaya üzüldüklerini ifade eden Yıldırım, “Dün Melek Baykal, konağımızı ziyaret etti. Bizde elimizden gelen misafirperverliğimizi gösterdik ve ikramımızla elimizden gelen her şeyi yaptık ağırladık. Yine tekrar gelse aynı şekilde misafirperverliğimizi gösteririz. Fotoğraf çektirmeyi kendisi istedi biz de kabul ettik ve böyle olmasına tabi ki üzüldük.”dedi.

Bazı kadınlarda Baykal’ın açıklamalarına üzüldüklerini belirterek, “Yani üzüldük. Herkesin hayatına karışamaz kimse kapalıda olabilir açıkta olabilir. Açıklara nasıl saygılı duyuluyorsa, açıklarda kapalı bayanlara saygı duyulması gerekiyor. Yobazlıkla alakası yok tabi ki üzüldüm.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da, Melek Baykal’ın başörtülü kadınlarla fotoğraf çektirdikten sonraki paylaşımını ve açıklamalarını talihsiz bir açıklama olarak gördüğünü söyledi. Başkan Arslan, şunları kaydetti: “Özellikle ifade etmek istiyorum ki son derece talihsiz bir beyan. Kendisini aydın olarak tanıtan ve kendisini entellüktüel olarak gören ve sanatçı kimliği taşıyan birinsin bu şekilde bir açıklama yapmasını son derece talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Çünkü biz Türkiye’de 82 milyon insan bir arada yaşıyoruz ve bir arada yaşamak zorundayız. Farklı fikirlere, farklı düşüncelere farklı giyim kuşam tarzına tahammül etmek zorundayız. Aslında bunun yeni bir örneğini yaşıyoruz. Bunlar geçmişte de bu tür olaylarla değerlendirmelerle karşılaşıldı. Halkından kopuk, halkın değerlerinden habersiz, halkın beklentilerinden habersiz kendisini aydın zanneden, kendisini ilerici zanneden bir kitlenin tipik davranışlarının yeni bir örneğini Yozgat’ta yaşamış olduk. Biz film ekibine neticede bu sanatçı bir film çekimi için Yozgat’a geldi. Film ekibine her türlü yardımı sağlıyoruz. Her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yozgat misafirperverliğinin en güzel örneklerini gösteriyoruz.”

Baykal’ın başörtülü kadınlarla birlikte çekindiği fotoğrafı ve açıklamasını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyleyen Başkan Arslan, şu ifadeleri kullandı: “Ama biz böyle yaparken ve yapmamız gerekeni yaparken sanatçı Melek Baykal’ın kendisiyle fotoğraf çekinen bayanların kılık kıyafetlerinden yola çıkarak, onları aşağılaması, onları hor görmesinin takdirini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bunun dışında çok fazla muhatap almaya değer bulmuyorum. Herkes kendi fikrinin gereğini yerine getiriyor ve gereğini yapıyor. Biz yine bize yakışına yapacağız. Misafirperverliğimizi göstermeye devam edeceğiz. Umarım ki kendileri yaptıklarından utanırlar ve pişmanlık duyarlar temennimiz budur. Ben kendisi ile değil de aracılar vasıtasıyla görüştüm ve yaptıklarından pişman olduğunu ifade etmiş. Zaten paylaşımını da sosyal paylaşım sitelerinden kaldırması da yaptığının hata olduğunu anlaması ile ilgili bir durumdur."

Öte yandan Melek Baykal yaptığı yazılı açıklamada paylaşımından büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Baykal, "Ben, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadım. Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum. Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen, ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim