Dizinin ilk iki sezonunda hayatı konu edilen Pablo Escobar’ın kardeşi Roberto de Jesus Escobar Gaviria, Netflix’e 1 Milyar Dolar değerinde dava açtı.

BantMag'in haberine göre, Netflix’in Pablo Escobar ismini ve ailelerine dair birçok detayı izin almadan kullandığını dile getiren Gaviria, patronu olduğu Escobar Inc. ile birlikte geçtiğimiz sene hukuki işlem başlatmış. Hollywood Reporter’a bir röportaj veren Gaviria, Netflix’in kendi isimlerini, Kolombiya’yı ve kendileriyle alakalı herhangi bir şeyi kullanarak televizyon programı yapmasını “tehlikeli” olarak tanımladı. Netflix yetkililerinin korktuğunu ve Escobar’ın ailesine onları tehdit eden uzun bir mektup gönderdiklerini dile getiren Gaviria, talep ettikleri 1 Milyar Dolar’ı alabilmek için görüşmeleri sürdürdüklerini vurguladı.

“Silikon Vadisi’ndeki insanlara kafa tutmaya çalışmıyorum. Onların güzel telefonları ve ürünleri var. Ama hiçbiri Medellin veya Kolombiya’daki kaostan canlı çıkmış değiller. Ben bunu başardım.” diyen Gaviria, Netflix’ten bekledikleri ödemeyi alamamaları durumunda kanalın “küçük programını” kapatacaklarını iddia etti.

İlk iki sezonunda Pablo Escobar’ın DEA ajanlarıyla olan kovalamacasını ve Kolombiya’da yaşadıklarını konu eden dizinin üçüncü sezonunda Cali Karteli konu ediliyor.

Editör: TE Bilişim