Başkentte düzenlenen EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nda, sanatçılar Kenan Doğulu ve Beren Saat’e, “İklim Elçisi” plaketi verildi. Etkinlikte konuşma yapan Saat’in sözleri sosyal medyada gündem olurken Hakan Ural’dan da tepki gecikmedi.

“KÖPRÜLER NE KADAR İYİ ÇALIŞIYOR’ CEVABINI ALDIK””

Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik” diyerek sözlerine başlayan Beren Saat “Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık. Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor” dedi.

“SEN BU TOPLARA GİRME ALTINDA KALIRSIN”

Kanal D ekranlarında program sunan Hakan Ural ise Beren Saat’in sözlerine karşılık vererek “Sana bunu kim verdi, siyaset yapıyorsun. Oysa iklim. Devletin hizmetlerini küçümsemek için neden bilmiyorum. Sen gerçekten Türkiye tarihini biliyor musun? Senin Teknofest’ten haberin var mı? Hiç bu toplara girme altında kalırsın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim