Yangın bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili AHBAP Derneği'nin de başkanı olan şarkıcı Haluk Levent sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Levent, kontrolsüz gönderilen yardımların gönüllere ek yük olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent şu ifadeleri kullandı:

'Manavgat'tayız bugün. AFAD koordinasyonuyla birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla bir çok gönüllüler var. Burada Manavgat'taki yangın yerlerine gönderilmek üzere yapılan yardımlar, çalışmalar var. Depolamalar yapılıyor. Fakat üzülerek belirtmek istediğim bir şey var ki; az önce gördüğüm bir manzara var. Çok kez söyledim. 

Ne olur... İnsanlar iyi niyetle yapıyorlar ama kafalarına göre kamyon göndermesinler. Bakın şu anda o kadar iş var güç var. Şu kadar giyilmiş 2. el kullanılmış eşyalar. Kullanılmamış da olsa göndermeyin arkadaşlar. Bir çok dostumuz, bir çok gönüllüler, bir çok yerden gelenler bu malzemeleri bir yerlere geri gönderilmesiyle uğraşıyorlar. Yazıktır. 

Bu kadar gönüllüyü, bu kadar çalışanı telef etmeyelim. Kamyon kamyon eşyalar getirip bırakılıyor. Ne olursunuz söylüyorum. AFAD yetkilileriyle, belediye yetkilileriyle, kaymakamlıkla ya da gönüllü kuruluşlarla gerçek bir yazışma/görüşme olmadan lütfen ama lütfen buraya kamyonlarla mal göndermeyin." dedi.

Editör: TE Bilişim