ABD'de yaşayan Türk vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar, Texas Havalimanı'ndan Miami'ye giden uçağa şort giydiği gerekçesiyle alınmadığını söyledi. Peki Deniz Saypınar kimdir?

Deniz Saypınar milli sporcu ve kişisel spor eğitmenidir. Profesyonel olarak vücut geliştirme sporu ille ilgilenmektedir.

Bir çok spor dalı ile yakından ilgilenen Saypınar daha sonra vücut geliştirme sporuna yönelmiştir. "Kadınlar herşeyi yapabilir" düşüncesi onun hayatında bir mihenk taşı olmuştur. IFBB ProCard sahipi ilk Türk kadın olarak tarihe geçmiştir.

Kim Milyoner Olmak İster? adlı yarışma programına da katılan Deniz Saypınar kendisini, yaşam biçimin ve yaptığı sporu en iyi şekilde tanıtmayı ve duyurmayı başarmıştır.

Sosyal medyada hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşan Deniz Saypınar YouTube üzerinde de boy göstermekte ve çeşitli YouTuberler ile birlikte videoları mevcuttur. Arabalara karşı da özel bir ilgisi bulunmaktadır.

Deniz Saypınar'ın Kariyerindeki Başarıları
6 Kez Türkiye Şampiyonluğu
2015 - IFBB Dünya 4.cüsü
2016 - IFBB Dünya İkincisi (Gümüş Madalya)
2016 - IFBB Avrupa 4.cüsü (Kupa)
2017 - IFBB Olympia Amateur (Altın Madalya)
2017 - IFBB Arnold Classıc Europe (Gümüş Madalya)
2017 - IFBB Ben Weıder Legacy Elite Cup (Gümüş Madalya)

Deniz Saypınar, Texas Havalimanı'nda kıyafetinden dolayı hiç beklemediği bir olay yaşadı. Miami'ye gitmek için havalimanına giden sporcu, kıyafetinin kışkırtıcı ve açık olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadığını ileri sürmüştü.

1 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından açıklama yapan Deniz Saypınar, şu ifadeleri kullanmıştı: "İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlar ikinci ya da üçüncü hatta sınıfsız bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak burada da yine bu yaşanıyor. Kendimi gücenmiş hissediyorum. Beni Amerika Birleşik Devletlerinde resmen ama resmen bu şortu giydiğim için almadılar uçağa."

Editör: TE Bilişim