Ünlü sanatçılar Muazzez Ersoy ve Mahmut Tunçer Irak Türkmen Cephesi (ITC) adaylarına destek vermek için Erbil’de konser verdi.

Ünlü ses sanatçıları Muazzez Ersoy ve Mahmut Tunçer, Irak Türkmen Cephesi (ITC) seçim kampanyası etkinlikleri çerçevesinde, ITC adaylarına destek olmak için Erbil’de konser verdi. Kent merkezindeki Şandar Parkı’nda düzenlen ve yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan konsere ITC’nin 5 Erbil milletvekili adayı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Adalet Bakanı Sinan Çelebi, IKBY Parlamentosu Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Türkmen siyasi parti başkanları ve çok sayıda kent sakini ellerindeki Türkmen bayraklarıyla katıldı.

“Birliğe Çağrı” slogan altında düzenlenen konserde önce Mahmut Tuncer sahneye aldı. Türkmenlerin seçimlerde sandık başına giderek oy kullanmasını isteyen Tuncer, Türkmenlere birlik mesajları verdi. Konser öncesi İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) sorunlarını yanıtlayan Mahmut Tuncer gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade ederek “Bu konser vesilesiyle Erbil ve Kerkük’te hem sevenlerimizle buluşacağız hem de sanatımızı icra edeceğiz. Türkmenlerin birbirine sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor. Birlik olsunlar amacımız budur” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tuncer’den sonra sahneye çıkan Muazzez Ersoy Türkmenleri ve özellikle kadınları seçim günü sandık başına gitmeye çağırdı. Ersoy Türkmen diyarında bulunduğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konser boyunca yoğun ilgi gören Muazzez Ersoy zaman zaman hayranlarıyla fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Muazzez Ersoy ve Mahmut Tucer’in Türkmenlere ve ITC’ye destek konserleri çerçevesinde yarın da Kerkük’te hayranlarıyla buluşmaları bekleniyor.

Kaynak: iha