Haber Global’de yayınlanan Julide Ateş’in sunduğu “40 Soru” programında asker kaçağı olmasını anlattı.

Julide Ateş “Neden askerlikten kaçtın” diye sordu.

Sertar Ortaç soruya şöyle cevap verdi:

“Albayın gitti. Komutanım dedim bana bir sene tecil verir misiniz? “Vereceğim ama oğlum bir sene sonra kesin döneceksin” dedi. Ben de çok sevindim rahatladım, konserlerine devam ettim. Adamın bir tanesi Meksika’dan tatile gelmiş. Benim klibi seyretmiş.
“Bu çocuğu alacağım Meksika’ya götüreceğim” demiş. Beni buldu firmadan teklif geldi. Biz apar topar Meksika'ya gittik. Meksika'da bir baktım ben şarkı söylüyorum. İspanyolca öğrettiler. 10 bin 2 bin kişi topluyorum. Ben o gazla orada bir kıza aşık oldum. Bir şarkının klibini çekiyorum havaalanında.
 Bir meşrubat firmasının reklamını yapıyor bir kız, dünya güzeli. Böyle şey kaldırmış meşrubatı dedim ki yönetmene “Lütfen bu kızı bulur musunuz bunu oynatalım”  
“Öyle şey olur mu, biz havalarda bilborddaki kızı nereden bulacağız” dedi. “Biz Michael Jackson mıyız ?” Ertesi gün klip çekimin baktım kız klipte. Bende onun peşine takıldım altı ay geciktim, dönmedim. Bir döndüm hapse girdim. Bir kız yüzünden. 3 bucuk ay hapis yattım, Davutpaşa’da da 20 gün, Mamak’ta 3 bucuk ay, sonra Sivas’ta da 30 gün askerlik yaptım. Yani güya bedelli yaptım. Toplam 6 ay.” 

Editör: TE Bilişim