'Çocuklar Duymasın' dizisi, FETÖ elebaşı Fettullah Gülen'in yurtdışında açtığı okulları konu alan bir kitabın görüldüğü sahne üzerine büyük tepki aldı. Söz konusu sahne ile ilgili açıklama yapan Yapımcı Birol Güven, özür diledi.

Birol Güven "30 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde rafta duran bir kitap kamuoyumuzun dikkatini ve tepkisini çekmiştir. 

Sözkonusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır.

Sanat yönetmenimiz savunmasında “Kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiç bir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını ve kendisinin herhangi bir kötü niyetinin olmadığını” belirtmiştir. Kitabın içeriğine haberler çıktıktan sonra vakıf olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir.

Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim."
dedi

Birol Güven ülkücü olduğu için Vural Çelik'i dizisinden gönderdi

Bilindiği gibi Birol Güven'in yapımcılığını üslendiği Seksenler  dizisinde 'Niyazi' karakterine hayat veren Vural Çelik, ani bir kararla dizinden çıkarılmış, sebebi ise anlaşılamamıştı.  Hiç bir alanda Ülkücü, Milliyetçilere yaşam şansı tanımayan bu zihniyet burada da kendini göstermişti.

Vural Çelik'in diziden gönderilmesinin Ülkücülüğne bağlanmış hatta Vural Çelik bunu zaman zman ima da etmişti.

Vural Çelik Kimdir?

1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Ordu'ludur. Ortaokul-lise çağında herkesin taklitlerine güldüğü, desteklediği bir öğrenciydi. Bir arkadaşı, Levent Kırca Tiyatrosu'na gazete ilanıyla oyuncu arandığını söyledikten sonra 1989 yılında başvuru yaptı ve kabul edildi. Levent Kırca Tiyatrosu'ndan sonra Yasemin Yalçın'ın tiyatrosuna girdi. Orada sanat yönetmeni olan Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi. Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar'la tanıştı. Necati Akpınar'ın yanında organizatörlüğü öğrenmeye başladı. Daha sonra Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM oyuncusu olarak çalıştı.

Avrupa Yakası dizisinde Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterini canlandırdı. En son oynadığı oyun şu anda yayınlanan Seksenler dizisidir.

Oyanadığı Filmler

Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) - Bardaki Genç
G.O.R.A (2003) - Muhasebeci
Organize İşler (2005) - Kumarhane Müdürü
Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2007) - Erdem
Beni de Götür (2010) - Ahmet

Oynadığı diziler

Bir Demet Tiyatro (1995) - Gazeteci Çocuk
Güneş Yanıkları (2000) - Ferhat
Avrupa Yakası (2004-2008) - Kubilay Peynircioğlu
Canını Sevdiğim İstanbul'u (2009) - Ziyan Zebiloğlu
Bana Bunlarla Gel (2010) - Vural
Nuri (2011) - Mesut
Yahşi Cazibe (2011) - Muco Ağa
Seksenler (2012-2014) - Niyazi

Editör: TE Bilişim