Gerçek adı Emine Özatmaca olan Yeşilçam'ın ceylan gözlü güzeli Mine Mutlu, hüzünlü hayat hikayesiyle ön plana çıkıyor.

Mine Mutlu, Türk sinemasının "Türkan Şoray kadar etkileyici bakışlara sahip" yıldızıydı.

Yeşilçam'ın bakışlarıyla büyüleyen yıldızı Mine Mutlu, 1948 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Mutlu, 1966'da girdiği bir yarışmada "Türkiye Güzeli" seçildi.

Bu başarı ona Beyazperde'nin kapısını araladı. 19 yaşındayken sinemaya adım atan Mutlu, Türkan Şoray'a olan benzerliğiyle de yapımcıların dikkatini çekiyordu.

1967 yılında rol aldığı ilk filminden itibaren başlarda yardımcı rollerde oynayan sanatçı, daha sonra başrol oyuncusu oldu.

1974'e kadar güldürü türü filmlerde oynadı. Ayhan Işık, Sadri Alışık, Zeki Müren, Ediz Hun, Bülent Ersoy, Ahmet Mekin gibi oyuncularla başrolleri paylaştı.

Güzel oyuncu daha sonra cinsel içerikli filmlerde rol aldı. Ancak bu iki yıl süren bu maceradan sonra Mine Mutlu'ya davalar açıldı.

Mutlu, son olarak Bülent Ersoy ile birlikte Beddua adlı filmde kamera karşısına geçti. Bu filmdeki başrolünden sonra da sinema defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Türk sinemasının şanssız kraliçesi, genç yaşta göğüs kanserine yakalandı. Sonuna kadar hastalıkla mücadele etti ama, sonunda pes etti. Mutlu, öldüğünde sadece 42 yaşındaydı.

Editör: TE Bilişim