Dikkat Etmek Lazım! “Cumhur İttifakı'nda Manisa'da tehlike çanları çalıyor.

Manisa'da genel merkezlerin söylemlerini bir kenara koyup, ''Cumhur İttifakı''nı bir çıkmaza sokan, her iki parti grubunun da çok sert çekişmelerle 2019 yerel seçim hazırlıklarına ve çalışmalarına başlamış olmaları, ayrıca bunu, gizliden gizliye değil, alenen yapmalarına; Erdoğan ve Bahçeli'den çok yakında sert bir dille tepki gelecektir.

***

AK Parti ve MHP arasında Manisa'da koltuk yarışı ve yerel seçim rekabeti başladı.

MHP gurubunda; Cengiz Ergün Genel Merkez'in uyarı ve söylemlerine rağmen, başına buyruk davranıyor. MHP Manisa Başkanı ve teşkilatı ise Ergün'e destek vermek isterken âni çıkışlarla gerilimi arttırıyor. AK Parti gurubunda Selçuk Özdağ, Genel Merkez’in “Cumhur İttifakı'nda yerelde uyumlu bir yol izlenmeli” söylemlerini bir kenara bırakıp, kendi bireysel düşünce ve tavırlarıyla İttifak sürecini zora sokuyor. AK Parti Manisa İl Başkanlığı da Genel Merkezin söylemlerinin aksine hareket ederek gerginliği tırmandırmak için ayrıca bir çaba gösteriyor.

***

Manisa'da her yeni güne AK Partili yöneticiler ile MHP'li yöneticilerin arasında yaşanan atışma ve gerginliklerle başlıyoruz. İki parti yöneticileri arasında gerginliklerin belirli aralıklarla sürdüğü Manisa'da Başbakan Binali Yıldırım'ın Manisa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları'nın 5'inci Olağan Kongresi’nde "Önce yerel yönetimlerde Manisa'nın anahtarını teslim almaya hazır mısınız? Cumhurbaşkanı'mızı devletimizin başına seçmeye var mısınız? Allah sizden razı olsun. İzmir bu mesaj size. Manisa 'biz hazırız' diyor. İzmir sizden geri kalmaz. İnşallah İzmir de gereğini yapacak. Buna şüphe yok. Hemşerilerime güveniyorum" sözleri gerginliğin ateşini alevlendirmişti.

***

Kısa bir süre önce, Türkiye gündemini uzun bir süre meşgul eden, Yerel bir TV kanalına çıkarak, “Tüm kapılar kapanmaya başladı. Tamamen engellemeye başladılar. İttifak tavanda var da, tabanda yok. Başbakan, 'Manisa'nın anahtarlarını istiyorum' dedi. Nasıl ittifak bu!” diyerek çıkış yapmış Ergün'e ilk tepki, partisinden gelmiş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "İttifak tavanda da taban da var. İttifak ruhunun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Tavanda da taban da bütün partililer özen gösterecek." ifadeleriyle uyarı niteliğinde bir söylemde bulunmuştu.

***

AK Parti ve MHP'nin 2019'daki seçimlerde yapmayı planladığı 'Cumhur' ittifakı, Manisa'da bir türlü karşılık bulamıyor. İttifak tartışmalarının gündemden düşmediği Manisa'da yeni bir gelişme daha yaşandı. 10 Nisan 2018 tarihinde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisinde AK Parti ve MHP arasında borçlanma yetkisiyle birlikte gerginlik en üst safhaya tırmandı. Ergün AK Parti Gurubunu yuhalattı ve alkışlarla protesto ettirdi. Bu eylem sonrası, AK Parti gurubundan Ergün'e cevap gecikmedi.

***

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Cengiz Ergün’ün tavanda ittifak var iken yerelde insanları ikiliğe düşürmesine, mağdur edebiyatı yapmasına, başarısız yönetiminin faturasını AK Parti’ye kesmesine izin vermeyeceğiz. Kendi beceriksizliğini örtbas etmekten başka bir şey değildir. İfadeleri yer aldı.

***

MHP Manisa İl Başkanlığı da sessiz kalmadı. MHP'den yapılan açıklama da yerelde de sağlanılmaya çalışılan, MHP ve AK Parti İttifakına, bilinçli bir şekil de vurulmuş ağır bir darbedir. MHP'nin, canla başla Cumhur İttifakı'na sahip çıkmaya çalışmasıyla, MHP'li Belediyeler de çoğunluğu ele geçirmiş olan, AK Parti'li Grupların,saldırısı ile karşılaşılmakta, hatta çirkin şekil de oyunlar oynanmakta dır. İfadelerine yer verildi.

***

Manisa’da yerel siyaset noktasında yaşanan sıkıntılara da değinen Ergün, “Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız tam ittifak halinde iken Manisa’da bunun yolu açılmıyor. Neden, “Seçim safhasına girildiği için artık bütün kapılar yüzümüze kapanmaya başladı” “İttifak Yukarıda Var, Tabanda Yok” sözünün arkasında durdu.

***

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, gazetecilerin sorularını cevaplamış ve basın açıklamasında bulunmuş ve şu ifadelere yer vermişti. Özdağ, Kendisinin büyükşehir belediye başkanı adayı olmadığını 2 yıl daha milletvekili görevinin bulunduğunu belirten Özdağ, Cengiz Ergün’ün MHP’den aday olacağı dahi belli değil! Sözleriyle eleştirisini Cengiz Ergün'e yöneltmişti.

***

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisini eleştirip "Cin misin, şeytan mısın" diyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a cevap vermişti.

***

AK Partili Özdağ’ın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı istediğini savunan Başkan Ergün, "2019 yılında tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma telaşına sokmuş kendini. Bunu her yerde empoze etmeye çalışıyor. Bu kadar da iddialıyım. 2019 yılında Selçuk Özdağ’ı AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmazlar. Bu kadar açık ve net. Selçuk Bey bunu iyi öğren" ifadeleriyle Özdağ'ı hedef almıştı.

***

*Daha fazla uzatmamak adına kısa ca özetlemeye çalıştığım Manisa'da iki parti arasında yaşanan olaylar genel merkezlerin yakın takibinde ve çok kısa zamanda her iki genel merkez yetkililerinden bu yönde bir hamle gelece gibi görülüyor. İTTİFAK kurulamamış olan Manisa'da yerel seçimlerde çok çekişmeli geçeceğe benziyor.Paki ya bu çekişmeler Cumhur İttifak'ına da yansır mı? Sanırım yansır.

***

Peki Manisa'da her iki parti genel merkezi nasıl bir yol izleyecek Cumhur İttifakına önem veren, AK Parti genel merkezi yerel seçimlerde belkide Manisa'yı gözden çıkaracak' Manisa'nın anahtarını MHP'ye teslim edecek ya da Manisa'da kaybedecek. Yine yerel seçimlerde Manisa'yı kaybetmek istemeyen MHP genel merkezi Manisa'da yapılan hizmetlerin dışında eleştirilerinde yoğunluğunun farkında; Peki şimdi ne olacak bir değerlendirme yapmak için daha erken gibi görülsede siyasetin uzmanları bu konuda değerlendirmelerine başladeı bile, görünen o ki her iki parti de Manisa'yı çok önemsiyor. Kulislerde bu soruyu hergün bir birine soranlarla dolup taşmaya başladı. Her şey bir kenara genel merkezinde düşünceleri bir kenara en önemlisi bu olumsuz gelişmeler karşısında Erdoğan ne diyecek bu merak ediliyor.

***

Ulusal ve Yerel basının dikkatle takip ettiği Manisa'yı liderlerde çok yakından takip ediyor ve şehzadeler şehri Manisa'nın anahtarını her iki partide 2019 da almak istiyor. Manisa'da Cumhur İttifakı'nın zarar görmeden bu sorunu çözmek için çok kısa sürede liderlerin talimatlarıyla yeni adımların geleceğini tahmin ediyor. Şimdiden her iki partiye de kolay gelsin diyorum. Bakalım bu çekişmeler sonrası Manisa'da yarışı kim kazanacak Ergün'mü, il başkanları mı yoksa genel merkezler mi?

Saygılarımla