Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından Manisa ve İzmir'de öğle saatlerinden sonra sallandı. Depremin sadece Manisa'da değil İstanbul ve Bursa'da da hissedildiği kaydedildi.

Elazığ'da yaşanan ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ depremin sonrasında değişik illerimizde depremler yaşanmaya devam etmekte. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26'da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar büyük bir korku ve panik içerisinde sokaklara kaçıştılar. Yerin 7 kilometre altında yaşanan deprem sonrasında artçı sarsıntılar da meydana geldi. 

Çevre İllerden de Hissedildi

Geçtiğimiz hafta Elazığ'da da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından dün de Ankara'da yaşanan sarsıntı vatandaşlarımızı oldukça korkutmuştu. Bugünde öğle saatlerinden sonra Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan deprem korku ve paniğe neden oldu. 

Depremin hemen sonrasında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, herhangi bir şekilde hasarın söz konusu olmadığını kaydederek depremin 4,8 büyüklüğünde olduğunu sözlerine ekledi. Kırkağaç Belediye Başkanı ise henüz kendilerine iletilen kötü bir durumun olmadığından söz etti.

Yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin 10 saniye kadar sürdüğü İzmir, İstanbul ve Bursa'dan hissedildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim